Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Pegasův pád

James Lee Burke

BB art | 2007


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 324
Jazyky: česky
Překladatel: Bruno Cempírek
Edice: 107. svazek ed. Class 113x
Vydání: 1
ISBN: 978-80-7381-047-4
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Bohumil Fencl
Vystaveno: st 13. května 2020 10:03
Číslo položky: 97678

Napínavý příběh se odehrává v Louisianě a detektiv Robicheaux se v něm snaží vypořádat s několika vraždami i s nepotrestanou smrtí přítele před dvaceti lety.
Hlavní hrdina Dave Robicheau má za sebou dramatickou minulost, teď však žije spokojeným manželským životem a vykonává funkci detektiva v iberijském okrese ve státě Louisiana. Náhodné setkání mu znovu připomnělo dávnou nevyřešenou vraždu v Miami, která ho bolestně poznamenala. Kromě starého případu Robicheaux vyšetřuje i sebevraždu studentky a několik dalších podivných úmrtí. Ve hře je místní podsvětí, vysoká politika a v neposlední řadě i problémy a noční můry samotného detektiva. Drsný detektivní román je zaměřen především na psychiku zúčastněných osob - obětí, podezřelých i vyšetřujících.

Komentáře ke knize
James Lee Burke

James Lee Burke se narodil v Houstonu v Texasu v roce 1936 a vyrůstal na pobřeží Mexického zálivu. Studoval v Institutu Jihozápadní Louisiany , v roce 1958 získal diplom bakaláře v oboru anglistiky a v roce 1960 titul magistra humanitních věd na Missouri University. Pracoval jako prospektor pro Sinclair Oil Company, dále jako zeměměřič, reportér, profesor angličtiny, sociální pracovník v pochybné čtvrti Los Angeles, úředník louisianského úřadu práce a instruktor federálního programu zaměstnanosti mladistvých. S manželkou Pearl žije 46 let a mají čtyři děti. Burke dvakrát získal ocenění Edgara za nejlepší detektivní román roku. Vydal 22 románů, z nichž jeden byl nominován na Pulitzerovu cenu a dva zfilmovány. Autorovy povídky jsou vydávány v předních amerických časopisech a sbornících, jako The Atlantic Monthly, Best American Short Stories nebo Southern Review.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více