Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Osvobození od strachu

Aung San Suu Kyi, Aun Schan Su Ťij

G plus G | 1997


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 337
Jazyky: česky
Překladatel: Bohumil Pánek, Pavla Sadílková, Jana Spurná
Vydání: 1. české vyd
ISBN: 80-86103-01-3 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 9. února 2022 9:32
Číslo položky: 278805

Kniha je rozdělena do 3 částí, v první autorka vypráví o své zemi, druhá přináší její práce angažované v boji za svobodu země, třetí obsahuje studie o autorce a jejím významu pro Barmu. (Čná)

Komentáře ke knize
Aung San Suu Kyi

Barmská politička a spisovatelka, bojovnice proti barmské vojenské diktatuře, držitelka Nobelovy ceny míru za rok 1991. Suu je vlastní příjmení, Aung San je jméno otce.

Aun Schan Su Ťij

Aun Schan Su Ťij, dcera generála Aun Schana, "otce" moderní nezávislé Barmy, je dlouholetá aktivistka a politička bojující za demokratickou Barmu . Vystudovala Oxford, kde získala titul z filozofie, politologie a ekonomie. Velkou část svého dospělého života strávila mimo svojí rodnou zemi, se svým manželem Michaelem Arisem , britským tibetologem, a syny Alexem a Kimem . Působila například v OSN a také na SOAS při Londýnské univerzitě. Na konci 80. let se vrátila do rodné Barmy, kde se aktivně zapojila do hnutí požadujícího demokratizaci Barmy. Zde stála u zrodu politické strany Národní liga pro demokracii . Kvůli svým politickým aktivitám byla vojenským režimem mezi roky 1989-2010 držena v domácím vězení. Od roku 2010 je již Su Ťij na svobodě a aktivně se účastní politiky. V současné době působí na pozici státní poradkyně a do jejího resortu spadá ministerstvo vlády, zahraničí, školství a energetiky.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu