Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Osudy dobrého Švejka po druhé světové válce : 1. díl - V šest večer u Kalicha

Josef Jaroslav Marek

Jan | 1992


59 Kč 39 Kč

Stav:
Dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 78
Jazyky: česky
Ilustrátor: Josef Lada, Jiří Pěkný
Edice: V šest večer U kalicha 3x
ISBN: 80-900622-2-9
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 7. března 2023 7:54
Číslo položky: 512913

Světoznámé příběhy dobrého vojáka Švejka konečně pokračují. Osudy Josefa Švejka a jeho přátel, paní Müllerové, hostinského Palivce, kuchaře Jurajdy, sapéra Vodičky a dalších probíhají po druhé světové válce...
Text známý z opisů, z úryvků v revue Bestseller, přichází na knihkupecký trh. Osudy dobrého vojáka Švejka po druhé světové válce je pastišová kniha Josefa Jaroslava Marka, který, jak v předmluvě uvádí, je vnukem Švejkova přítele, jednoročního dobrovolníka Marka. Kniha volně navazuje na čtyřdílný román Jaroslava Haška. Kniha byla psána v době normalizace a reflektuje humornou haškovsko-švejkovskou formou padesátá léta.

Komentáře ke knize
Josef Jaroslav Marek

PhDr. Martin Petiška je spisovatel, básník, vydavatel almanachů šlechtických rodů, přesvědčením monarchista, syn spisovatele Eduarda Petišky. Vystudoval dějiny a teorii divadla na FF UK. Publikovat začal básnickými sbírkami Můj Faust a Nespálené deníky , následovaly sbírky SF povídek Největší skandál v dějinách lidstva , Manžel z Marsu , Milenci našich žen , Půjčovna manželek a Vybraná tajemství profesora Kesslera ; připravují se další. Martin je autorem řady divadelních her. Vystupuje i pod pseudonymy Eduard Martin, Eduard P. Martin a Martin P. Edwards. Po středoškolských studiích v Brandýse nad Labem nastoupil na FF UK v Praze, kde studoval srovnávací literaturu a slovanské jazyky. Univerzitu završil doktorským absolutoriem v oboru dějiny a teorie divadla roku 1976.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu