Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Omega

Patrick Lynch

1999


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 364
Jazyky: česky
Překladatel: Ludmila Janská
ISBN: 80-7249-011-7
Vystaveno: st 27. června 2018 11:51
Číslo položky: 33274

Lidé umírají, ale konkurenční firmy bezohledně bojují o moc a o miliardové zisky.
Doktor Marcus Ford, primář úrazového oddělení, je mužem, jehož hned tak nějaký problém neporazí. A o problémy nebývá v nemocnici, sloužící převážně barevným a chudým obyvatelům Los Angeles, nikdy nouze. Zdá se však, že potíže, do nichž se klinika dostává právě teď, jsou tím nejhorším, co může zdravotnické zařízení potkat. Banální a bezchybně provedené operace jsou náhle komplikovány infekcí a několik jich končí náhlými a drastickým úmrtími. Nákaza, již nelze zvládnout žádným z dosud dostupných antibiotik, se šíří i do jiných nemocnic a v nejbližších dnes hrozí zasáhnout možná celé město.
Doktor Ford se rozhodne nalézt přístup k novému, zatím zdaleka nejúčinnějšímu léku, vyvinutému zřejmě už před lety, z neznámých důvodů však dosud neuvedenému na trh. Projekt Omega, jak byl nový lék pracovně nazván, je ale zahalen zlověstným tajemstvím. Přátelé se stávají nepřáteli, zdravý rozum selhává a cesta za Omegou začíná být dlážděna dokonce i vraždami.
Sympatický hrdina se náhle ocitá uprostřed bezohledně zápasících farmaceutických firem, bojuje však o to urputněji, že nezvládnutelnou nákazou onemocněla i jeho čtrnáctiletá dcerka Sunny. Původní odhodlání mladého lékaře se mění v zoufalý zápas o přežití.
Doktor Ford musí Omegu získat doslova za každou cenu...

Komentáře ke knize
Patrick Lynch

Britský spisovatel znám především jako autor brilantně zvládnutých románů souvisejících s lékařskou vědou. Jeho knihy vycházejí ze skutečných poznatků moderní vědy, ať už se jedná o bakterologii, biologii či medicínu. Dokáže se však se ctí vyrovnat i s tématy naprosto odlišnými, například s problematikou psychopatického pronásledování populárních osobností, o němž se dočteme v napínavém thrilleru POSEDLÍ. Díky obrovské autorově vypravěčské invenci vznikají charakteristické příběhy, čtené zpravidla doslova jedním dechem. Patrick Lynch je autorem několika románů, z nichž většina vyšla i v češtině. V současné době žije a pracuje v Londýně.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat