Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Obrázkové dějiny národa československého

František Hrnčíř

Jan Svátek | 1923


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 374
Jazyky: česky
Ilustrátor: Mikoláš Aleš, František Bartoš, Karel Beneš, Václav Brožík, Konstantin Bušek, Jaroslav Čermák, Václav Čutta, Karel Javůrek, Felix Jenewein, Antonín Lhota, Petr Maixner, Josef Mánes, Karel Novák, Vojtěch Preissig, Josef Scheiwl, Karel Svoboda-Škréta, Josef Otakar Štěrba, Karel Ladislav Thuma, Josef Matyáš Trenkwald
Edice: 1. svazek ed. Svátkova knihovna ilustrovaných spisů historických 1x
Vydání: 7., přeprac. vyd
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 24. února 2021 10:02
Číslo položky: 156253

Obrázkové dějiny národa československého do roku 1918 se 161 vyobrazeními, jež nakreslili Mikoláš Aleš, Karel Beneš, Václav Brožík, Konst.Bušek, Jaroslav Čermák, Václav Čuta, Karel Javůrek, Felix Jenewin, Ant.Lhota, Petr Maixner, Josef Mánes, Karel Novák, Vojtěch Preissig, Josef Scheiwl, Karel Svoboda, J.O. Štěrba, Karel Lad.Thuma, a j.

Komentáře ke knize
František Hrnčíř

František Hrnčíř byl vlastenecký učitel a spisovatel, zejména historických knih pro mládež. Studoval v Hradci Králové a v Jičíně, působil jako učitel na různých místech, pro své vlastenecké nadšení nakonec přesazen do Bobnic u Nymburka. Napsal množství článků a fejetonů do různých pedagogických časopisů a vydal přes 100 povídek, dětských báchorek a loutkových her, zčásti pod pseudonymy Figulus, Fr. Drnkačka, K. Antor aj. Napsal populární knihy o dějinách téměř všech evropských národů a nejznámější byly jeho "Obrázkové dějiny národa československého", které vyšly v několika vydáních. Působil také jako redaktor a nakladatel.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet