Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Nejhloupější anděl : hřejivý příběh vánoční hrůzy

Christopher Moore

BB art | 2006


199 Kč 119 Kč

Stav:
Dobrý, natrhnutá obálka
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 211
Jazyky: česky
Překladatel: Tomáš Jeník
Edice: 2. svazek ed. Pilot Tucker Case 2x
Vydání: 1. vyd. v českém jazyce
ISBN: 80-7341-913-0 (váz.)
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Bohumil Fencl
Vystaveno: po 7. listopadu 2022 11:35
Číslo položky: 433312

Hřejivý příběh vánoční hrůzy.

Autor navazuje na humorně laděný příběh věčného smolaře, pilota Tuckera Case, který po řadě malérů skončil v kalifornském městečku vpředvečer vánočních svátků a stal se tak svědkem nepovedené mise nepříliš inteligentního anděla.
V městečku Borová zátoka vrcholí přípravy k vánočnímu večírku, když bývalý soukromý pilot a věčný smolař Tuck Case, najatý leteckou společností jako pátrač po ilegálních pěstitelích konopí, zavítá mezi místní svérázné obyvatele. Dojde k tomu ve stejné době, kdy se na svou druhou vánoční misi do těchže míst vydává splnit svůj vánoční úkol nepříliš úspěšný anděl. Nenápadný příchod anděla a hlavně jeho nepromyšlené zásahy uvedou obyvatele městečka do neuvěřitelného zmatku a jeho nešikovnost je příčinou, že se obvyklý tradiční vánoční večírek zvrhne v hrůznou záležitost za účasti živých i mrtvých, normálních i šílených spooluobčanů. Jedině s pilotovou pomocí a s nemalým úsilím se andělovi nakonec podaří dát věci alespoň částečně do pořádku. Kniha se dobře čte, má vtip a humor, čtenář jistě ocení gejzír bláznivých situací a celé procesí originálních figurek.

Komentáře ke knize
Christopher Moore

Christopher Moore je americký spisovatel komické fantasy. K roku 2011 napsal jedenáct románů, z nichž se některé staly mezinárodními bestsellery. Narodil se roku 1957 v Toledu ve státě Ohio a vyrůstal v Mansfieldu, Ohio. Jeho otec byl dálniční policista a matka prodávala v obchodním domě. Navštěvoval Ohio State University a Brooks Institut fotografie v Santa Barbaře v Kalifornii. Od dětství rád četl a otec mu každý týden přinášel spoustu knih z knihovny. Začal psát kolem dvanácti let, a od šestnácti let začali brát vážně jeho psaní i rodiče. Když mu bylo 19 let, přestěhoval se do Kalifornie, kde žil na centrálním pobřeží až do roku 2003, kdy se přestěhoval na Havaj. Mezi jeho záliby, kromě psaní, patří např. potápění a fotografování. Od června 2006, žije střídavě v kalifornském San Franciscu a na ostrově Kauai na Havaji. Před zveřejněním jeho první román Practical demonkeeping v roce 1992, pracoval jako pokrývač, prodavač v obchodě, noční hlídač v hotelu, číšník, fotograf a pojišťovací makléř a všechny tyto zkušenosti mu pomohly vytvářet postavy v jeho knihách. Jeho romány ovlivnili spisovatelé jako John Steinbeck a Kurt Vonnegut . Moore má charakteristický pohled na svět, nahodilost života ho současně děsí i baví. V jeho knihách se střetávají různé postavy prostřednictvím nadpřirozených nebo mimořádných okolností.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více