Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Nebezpečný Prostor

Vladimír Stanislav

Junák - svaz skautů a skautek ČR | 2010


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná s obálkou
Počet stran: 218
Jazyky: česky
Vydání: 1
ISBN: 978-80-86825-45-8
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 23. ledna 2020 11:50
Číslo položky: 85288

Nebezpečný Prostor je příběh určený každému, komu je alespoň tak čtrnáct, patnáct let a někdy vyrazil s batohem na víkend ven, nebo by to rád udělal. Odehrává se v současnosti, v době letních prázdnin v Lužických horách a kolem Máchova jezera, a hlavními hrdiny jsou dva šetnáctiletí kluci.
Stručný nástin Je konec června a Samuel a Honza, obyčejní kluci ze severočeského Liberce, právě dokončili svůj první ročník na střední škole. Do plánování letních prázdnin jim nečekaně vstupuje nabídka od kamarádů z jejich bývalého skautského oddílu – pozvání na náročnou třídenní terénní akci dvojic (pojmenovanou "Máchův pot") plnou připravených úkolů i nečekaných překážek. Přes Honzovo váhání se nakonec přidají a my můžeme sledovat, jestli obstojí v zápolení se sebou samými i se zkušenějšími protivníky. Cesta je zavede z Lužických hor až do pro ně neznámého a zrádného Prostoru, kde může selhat i víc, než jen signál mobilních telefonů. Tam, těsně před koncem jejich cesty, nakonec číhají ty největší nástrahy. Putování krajem se totiž dramaticky zvrtne poté, co klukům zkříží cestu několik ne zrovna sympatických chlapíků...

Komentáře ke knize
Vladimír Stanislav

Jsem ze severního pohraničí, z Liberce. Ve dvanácti letech jsem vstoupil do skautského oddílu a od té doby mi říkají Skip . Za těch dvacet let jsem zažil díky tomutu jedinečnému koníčku, jako člen, rádce, později rover a člen vedení, spoustu výborných věcí, poznal hodně bezva lidí a prošel různé zajímavé kouty. Ne že bych kdy měl kdovíjaké spisovatelské "střevo" a potřebu se nějak prezentovat. Spíš naopak - těch pár menších věcí, které jsem zatím napsal, četlo jen pár kamarádů. Ale nějak se to sešlo a chtěl jsem teď své zážitky a fantazii přetavit do většího příběhu. Jak to dopadlo, můžete posoudit sami. Jinak mám rád ježdění ven, kolo i běžky a cokoli se hraje s míčem, Lužické hory a marcipánové ovoce. V současné době se snažím stále vypomáhat s vedením 21.skautského oddílu , kde se potýkáme s novou stezkou a funkčním družinovým sytémem. Vystudoval jsem učitelství, krom jiného jsem učil a učím angličtinu a pracuji na jedné soukromé jazykové škole. Jsem ženatý, manželka vede oddíl světlušek v Jablonci nad Nisou.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat