Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Moriarty - Kdysi jsme se znaly - Dobře se dívej - Sebrané díĺo A. J. Fikryho

Anthony Horowitz, Emily Liebert, James Carol, Gabrielle Zevin

2015


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 526
Jazyky: česky
Překladatel: Zuzana Mayerová, Hana Kušiaková-Pafková, Roman Lipčík, Jiří Zbořil
Edice: Nejlepší světové čtení 176x, Reader's Digest 69x
Vydání: Nejlepší světové čtení, Reader’s Digest
ISBN: 978-80-7406-315-2
Vystaveno: pá 2. prosince 2022 10:17
Číslo položky: 450272

Anthony Horowitz: Moriarty

Je to skutečně pravda? Sherlock Holmes je po smrti – a zahynul i jeho úhlavní nepřítel, neméně důmyslný profesor James Moriarty. Tato zpráva se rychle rozšíří a v londýnském podsvětí způsobí rozruch. Věci se dají do pohybu – vládu nad kriminálními živly se chystá převzít snovatel všeho zlého, nikým neviděný, zato všemi obávaný Clarence Devereux, který připutoval do Londýna z Ameriky. Inspektor Scotland Yardu Anthelney Jones spolu s agentem americké Pinkertonovy detektivní kanceláře Frederickem Chasem se musejí ponořit do nejtemnějších hlubin města zahaleného mlhou, aby padoucha vypátrali.

Emily Liebertová: Kdysi jsme se znaly

Živo to zařídil jinak, než jak si původně představovaly. Katherine Hillová a Laney Martenová bývaly nejlepšími kamarádkami, dokud je nerozdělil den, kdy Katherine z jejich městečka odešla do New Yorku, aby tam uskutečnila svůj sen o manažerce kosmetické firmy na Manhattanu. Nyní, o dvanáct let později, je z ní exkluzivnější verze jejího původního já, kterou by rodina ani staří přátelé nepoznali. Ne že by si to mohla ověřit – doma už se neukázala přes deset let. To Laney Martenová zůstala „trčet“ v rodném městě a stala se z ní manželka a matka. Osud obě ženy opět svede dohromady – ale jak toto setkání ustojí?

James Carol: Dobře se dívej

Seznamte se s Jeffersonem Winterem – tak trochu jiným detektivem. Kdysi pracoval v FBI jako špičkový profiler neboli kriminalista, který sestavuje psychologické profily zločinců. Má IQ na úrovni génia, neortodoxní smysl pro módu a vášeň pro Mozarta. Volně se přesouvá po světě a pomáhá policii hledat sériové zločince. Jenomže Jefferson je vybíravý. Případu se ujme, jsou-li splněny tři podmínky: 1. V hotelu dostane apartmá, nikoli obyčejný pokoj. 2. V apartmá musí být láhev vynikající jednosladové whisky. 3. Případ ho musí patřičně zaujmout. Vítejte v městečku Eagle Creek v Louisianě – Jeffersonově nejnovějším působišti.

Gabrielle Zevinová: Sebrané dílo A. J. Fikryho

Ej Džej (neboli pan A. J. Fikry) je knihkupcem na malém Alicině ostrově u pobřeží Nové Anglie. Ještě mu není čtyřicet, ale od smrti své manželky jako by nadobro ztratil životní jiskru. Jeho Ostrovní knihkupectví se sotva drží nad vodou, knihomolské nadšení vzalo za své. Živoří a stal se z něj mrzout, na svět se dívá černými brýlemi. Na scéně se však objeví Amelia Lomanová, obchodní zástupkyně velkého nakladatelství, a ta se jen tak nesmíří s tím, aby Ej Džej takhle ustrnul. A aby těch změn nebylo málo, jednoho dne v obchodě knihkupec najde dvouleté děvčátko s taškou oblečení a záhadným vzkazem. Ej Džej se bude muset probrat.

Komentáře ke knize
Anthony Horowitz

Anthony Horowitz je britský spisovatel a scenárista. Známým se stal především sérií románů o dětském agentovi tajných služeb Alexu Riderovi. Narodil se v židovské rodině. Píše především dětské knihy. Jeho knihy se prodávají ve více než dvaceti zemích po celém světě. Za své dílo byl nominován na nespočet cen. Jako scenárista napsal scénáře k televizním seriálům jako Vraždy v Midsomeru, Poirot nebo Foylova válka. Žije v severním Londýně se svou ženou Jill Greenovou a dvěma syny, Nicholasem a Cassianem.

James Carol

James Carol se narodil a dětství prožil ve Skotsku. V 80. letech se přestěhoval do Anglie, kde žije dodnes. Než začal psát, živil se jako kytarista, zvukař, učitel hry na kytaru, novinář a instruktor jezdectví. Postava Jeffersona Wintera se zrodila z Carolovy touhy vytvořit knižní sérii, která by mu poskytla maximum svobody. Autor dospěl k poznání, že čím zaujatější je při psaní knihy, tím větší zájem čtenářů výsledek vzbudí. Carol píše své romány sice jako sérii, ale každý lze brát jako samostatnou knihu zasazenou do jiného prostředí a s jinými postavami. Takový přístup skýtá tu výhodu, že knihy není nutné číst v chronologickém pořadí. Po Polámaných panenkách, prvním thrilleru s Jeffersonem Winterem, následovala Presumpce viny, první z řady elektronických knih mapujících Winterovo působení u FBI. Druhý thriller s Winterem nazvaný Watch Me vyšel loni na podzim. James Carol bydlí v Hertfordshireu s manželkou a dvěma dětmi. Pokud nepíše, věnuje se výcviku koní a jezdců. Ve chvílích volna tento výtečný kytarista skládá a nahrává hudbu.

Gabrielle Zevin

Gabrielle Zevinová se narodila v New Yorku roku 1977. Po studiích na Harvardské univerzitě začala pracovat jako scenáristka. Za svou práci pro film byla v roce 2007 nominována na cenu Independent Spirit Award. Doposud napsala tři romány – Margarettown , Elsewhere a Memoirs of a Teenage Amnesiac .

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více