Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Milarepa - tibetský rošťák - PODPIS MARCEL VANEK

Marcel Vanek

Miroslav Hyťha | 2005

Zobrazit vše

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 637, [32] barev. obr. příl
Jazyky: česky
Vydání: 1. vyd
ISBN: 80-86978-01-X (váz.)
Vydáno v: Sušice
Vystaveno: pá 3. února 2023 15:48
Číslo položky: 490166

Smyšlený příběh života tibetského filozofa a světce Milarepy (1040-1123), který je zde představen jako člověk obyčejný, bojující se svým egem.

Obsáhlý romám vypráví o Milarepovi od jeho narození, kdy dostal jméno Bělásek, o jeho rodičích, o lidech, kteří ho v dětství ovlivnili. Významnou postavou v jeho životě byla jeho nevlastní matka, která v něm objevila moc černé magie a učila ho tuto sílu zla využívat k ničení a zabíjení nepřátel. Dlouhou dobu ho ovládala prostřednictvím jejich společného bouřlivého sexuálního života. Až po velkém neštěstí, které Bělásek způsobil na své svatbě, když prohlédl a zjistil, co je jeho "matka" zač a že ho neváhala zradit, aby zachránila sebe, odchází jako "Bílý plášť" do Tibetu, hledat odpovědi na své otázky. Dlouho se snaží najít správného učitele, zklamán učením v klášterech, přichází ke světci Marpovi. Dlouhá léta prochází těžkými zkouškami při stavbě nových a nových domů pro Marpu, než ten ho vůbec přijme za svého žáka. Pokračuje strastiplná pouť boje se sebou samým, hledání cesty lásky v běžném životě.)

Komentáře ke knize
Marcel Vanek

Narozen v roce 1964 v Bratislavě ilustrátorovi a divadelní herečce. Později se u babičky v Košicích začínal postupně věnovat minerálům.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více