Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Lobkowiczové : dějiny a genealogie rodu

Stanislav Kasík, Marie Mžyková, Petr Mašek

Veduta | 2002


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 239, [8] obr. příl
Jazyky: česky
Edice: Historia nobilium 0x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-903040-3-6 (brož.)
Vydáno v: České Budějovice
Vystaveno: st 29. června 2022 14:21
Číslo položky: 357117

Kompletní genealogie všech větví rozvětveného rodu Lobkoviců od středověku až po současnost. U každého člena rodu (pokud se podařilo zjistit) celé znění jména, základní životní data narození, úmrtí, sňatek, úřady, hodnosti, držení panství, manželé, manželky a děti (Kasík). Stručný nástin dějin rodu (Mašek). Obrazová příloha a komentáře k ní (Mžyková), 54 barevných a černobílých vyobrazení, portréty a sídla.

Komentáře ke knize
Marie Mžyková

Narozena 21. 12. 1945 v Olomouci. PhDr.,CSc.,Historička umění, narozená ve vile Primavesi v Univerzitní ulici v Olomouci. Vystudovala Střední uměleckoprůmyslovou školu , dále studovala na filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci . Studia ukončila v roce 1970 doktorátem s rigorózní prací na téma „Geneze abstraktní formy“. Od roku 1970 začala pracovat v oboru památkové péče, od roku 1972 ve Státním ústavu památkové péče a ochrany přírody v Praze v oddělení hradů a zámků, v letech 1990-1997 jako vedoucí tohoto oddělení, externě pracovala v redakcích Orbisu a Obelisku . V roce 1991 získala kandidaturu věd při Ústavu dějin umění ČSAV. Od 1990 přednáší na katedře dějin umění na filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci . V letech 1990-1995 zastupovala Českou republiku v týmu specialistů pro historické interiéry a movité památky v Radě Evropy ve Štrasburku, roku 1993 působila jako poradkyně ministra kultury atd. V roce 1992 ve Státním ústavu památkové péče založila bulletin Hrady a zámky v Čechách a na Moravě, zaměřený pro potřeby památkové péče. Od roku 1998 vydává kulturně historickou revue Cour d´honneur/ hrady, zámky, paláce . V roce 2001 získala docenturu na Univerzitě Palackého v Olomouci, od roku 2004 přednáší v Ústavu křesťanských dějin umění na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Mžyková připravila řadu výstav a sympozií , publikovala řadu odborných článků, katalogů a publikací . Zorganizovala mezinárodní sympozium na téma „Novogotika“, spojené s ...

Petr Mašek

Narozen 1. 4. 1959 v Praze. PhDr., historik, knihovník a spisovatel. Absolvent Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, obor knihovnictví a vědecké informace. Pracovník knihovny Národního muzea v Praze - vedoucí oddělení zámeckých knihoven, specializace na dějiny šlechtických rodů. Publikace z oboru, též autor kuchařské knihy a sestavovatel sbírky židovských anekdot.

Stanislav Kasík

Stanislav Kasík je český heraldik a popularizátor heraldiky. Po vyučení v oboru lodní mechanik na odborném učilišti v Děčíně byl od roku 1968 zaměstnán u Československé plavby labsko-oderské. V letech 1973–1977 pracoval v zemědělství. K  původní profesi lodní techniky se vrátil v roce 1977 a pracoval zde do roku 1996. Při zaměstnání vystudoval Střední ekonomickou školu v Děčíně. Za 25 let činnosti vytvořil více než šest set návrhů obecních symbolů a vlajek pro města . Žije a tvoří v Roudnici nad Labem, kde provozuje heraldickou kancelář „Dauphin“. V roce 1994 proběhla samostatná výstava heraldických prací v prostorách Okresního vlastivědného muzea v Litoměřicích. Články publikuje v odborných a historických časopisech a v elektronické podobě na stránkách Heraldické terminologické konvence.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat