Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Lincolnův mýtus

Steve Berry

Domino | 2015


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 520
Jazyky: česky
Překladatel: Hana Pernicová
Edice: 9. svazek ed. Cotton Malone 31x
ISBN: 9788074980572
Poznámka: obálka Radek Urbiš
Vystaveno: po 22. listopadu 2021 13:07
Číslo položky: 246536

Co když prezident Lincoln podepsal dokument, který ohrožuje současnou podobu Spojených států? A co když se ten dokument ocitl v nesprávných rukách?

Září 1861. Není všechno takové, jakým se jeví. Tento záhadný vzkaz a k němu připojené tajemství putovaly od jednoho amerického prezidenta k druhému, až skončily v rukou Abrahama Lincolna. Na pozadí krvavých střetů občanské války se musí Lincoln rozhodnout, jak s třaskavou informací naložit: má zachránit tisíce amerických životů, anebo zabránit tomu, aby se mladý národ nenávratně rozpadl na kusy?

Současnost. Vyšetřování dávných událostí z časů občanské války rozpoutá politickou bitvu mezi Bílým domem a vlivným utažským senátorem. Může s tím nějak souviset únos operativce amerického ministerstva spravedlnosti v Dánsku? Onen muž padl do rukou nebezpečného fanatika, který je posedlý božskou vizí, že právě on má uvést v život slova velkého mormonského proroka... Za daných okolností nezbývá šéfce zpravodajské služby nic jiného, než sáhnout po telefonu a zavolat svému bývalému agentovi do Kodaně.

Cotton Malone se znovu vydává na životu nebezpečnou misi, nad níž se vznáší stín dávného Lincolnova tajemství. Přestává být jasné, kdo je přítel a kdo nepřítel. Jisté je jediné: že v sázce je osud Spojených států amerických.

Komentáře ke knize
Steve Berry

Steve Berry je americký autor románů a novel. Vystudoval politologii a práva. Po absolutoriu založil advokátskou praxi. Když začínal pracovat na svém prvním románu, netušil dvě věci: že nakladatelé osmdesátkrát odmítnou jeho rukopis – a že toho budou velmi litovat, poněvadž Berryho prvotina s názvem Jantarová komnata několik týdnů figurovala na prvním místě žebříčku nejprodávanějších knih. Dnes je Steve Berry autorem osmnácti románů, v kterých se snoubí napětí a záhady, jejichž kořeny sahají do nedávné i hluboké historie. Díky thrilleru Templářské dědictví se Berry natrvalo zařadil mezi špičku tohoto žánru: kniha byla přeložena do třiceti čtyř jazyků a Dan Brown, autor bestselleru Šifra mistra Leonarda, se nechal slyšet, že „tato kniha přesně splňuje jeho představy o skvělém románu“.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více