Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Líbánky se smrtí

Quintin Jardine

Olympia | 2006


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 225
Jazyky: česky
Překladatel: Emílie Harantová
Edice: Bestseller 29x, 5. svazek ed. Oz Blackstone 2x
Vydání: 1
ISBN: 80-7033-941-1
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Blanka Výborná
Vystaveno: st 13. května 2020 15:09
Číslo položky: 97832

Soukromý vyšetřovatel Oz Blackstone, příležitostný herec, hlasatel wrestlingových zápasů i rozhlasový komentátor, se podruhé oženil a se svou druhou ženou, Primaverou, touží prožít líbánky ve vesničce l'Escala na španělském pobřeží Costa Brava. Už jednou tu s Prim prožil několik příjemných měsíců, na které stále vzpomíná.
Nedlouho po příjezdu koupí vilu, která patřila záhadně zmizelému francouzskému obchodníkovi. Idylu naruší nález mrtvoly na dně soukromého bazénu a Oz je vtažen do vyšetřování. Postupně odkrývá nitky komplikovaného spojenectví mezi policií a obchodníky s bílým masem, kteří vydělávají obrovské peníze na dodávání prostitutek do místních bordelů. Zákonitě se vynořuje myšlenka, zda bývalý majitel víly měl se zločinem také něco společného.
Příběh psaný v lehkém tónu postupně s rozvíjejícím se pátráním přibližuje i osobní život svérázného vyšetřovatele. Autor vtipně vykresluje typické postavičky polosvěta, zkorumpovanost policie i Ozovo manželství s Prim.
Pátrání dramaticky vrcholí za bouřlivé noci na skalním útesu. Záhadu se sice podaří vysvětlit, ale otevřený konec Ozových osobních dobrodružství dává tušit bohatou látku pro další pokračování série.

Komentáře ke knize
Quintin Jardine

Matthew Quintin Jardine: Skotský spisovatel Quintin Jardine je autorem dvou řad velmi uznávaných a bestsellerových sérií detektivních románů. Sympatický, drsný, ale přesto uhlazený muž v nejlepších letech si přísně střeží své soukromí. O jeho životě proniklo na veřejnost jen minimum informací. Narodil se v Motherwellu v hrabství Lanarkshire ve Skotsku. Pracoval jako novinář, vládní informační zmocněnec, politický a mediální konzultant. Pak se rozhodl najít si zaměstnání, které by bylo v těsnějším kontaktu s realitou, a začal psát detektivní příběhy. Je podruhé ženatý s Eileen, která už si zvykla na bouřlivý život se spisovatelem a s úsměvem toleruje většinu jeho výstředností včetně nenasytné záliby ve sledování sportovních přenosů v televizi a přehrávání velmi hlasité hudby. Jeho první manželka Kate, s níž žil přes třicet let, od dob, kdy mu ještě nebylo ani dvacet, v roce 1997 zemřela. Má čtyři dospělé děti a do rodiny počítá i své dvě kočky a psa. S rodinou žije střídavě ve Skotsku a Španělsku. Dnes má na svém kontě téměř dvě desítky knih. Přízeň českých čtenářů si Quintin Jardine získal sérií se soukromým detektivem Ozem Blackstonem, které jsou příslibem jak napětí, tak i dobré zábavy. Pod drsnou slupkou hlavního hrdiny se skrývá vnímavý a citlivý chlápek. Série literárních mystery s Ozem Blackstonem je psána v první osobě a sleduje vypravěčovu kariéru nedobrovolného detektiva.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více