Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Lev - Námluvy na irském venkově - Volání hrobu - Bezpečný přístav

Nelson DeMille, Nicholas Sparks, Patrick Taylor, Simon Beckett

Reader's Digest Výběr | 2012


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 606
Jazyky: česky
Překladatel: Jiří Kobělka, Klára Petříková, Pavel Medek, Hana Kušiaková-P...
Edice: Nejlepší světové čtení 174x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 978-80-7406-216-2 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 15. prosince 2021 12:23
Číslo položky: 256567

1) Nelson DeMille - Lev:
Obávaný terorista Asád Chálil řečený Lev, jinak též stroj na zabíjení, je zpátky. Proklouzl do Spojených států, aby dokonal svůj zvrhlý akt pomsty. Jako první se v jeho smrtícím hledáčku ocitá agent Federální protiteroristické zvláštní služby John Corey a jeho žena Kate.

2) Patrick Taylor - Námluvy na irském venkově:
Mladý doktor Barry Laverty z irské vesničky Ballybucklebo se souží láskou. Jeho starší kolega, staromládenecký doktor O’Reilly, naopak prožívá druhé jaro. Ani jeden z doktorů však nemá čas pitvat své srdce, neboť venkovská ordinace je rušné místo.

3) Simon Beckett - Volání hrobu:
Lidská zrůda Jerome Monk, který zmasakroval několik dívek, se rozhodl spolupracovat s policií a ukázat jí místa na dartmoorském vřesovišti, kam pohřbil své oběti. K vyzdvižení mrtvol je přizván forenzní antropolog David Hunter, jenže akce neprobíhá podle předpokladů…

4) Nicholas Sparks - Bezpečný přístav:
Do ospalého jižanského městečka Southportu se přistěhovala mladá žena. Pronajala si omšelou chatku, kterou si svépomocí zvelebila, všude chodí pěšky, protože nemá auto, a je krásná, smutná a hlavně tajemná. Místním lidem vrtá hlavou, jaké tajemství skrývá.

Komentáře ke knize
Nicholas Sparks

Nicholas Charles Sparks je jeden z nejúspěšnějších amerických spisovatelů současnosti. Jedná se o autora řady celosvětové úspěšných románů, z nichž 8 bylo použito jako předloha k neméně úspěšným filmům, devátý právě přichází do kin. V jeho díle zaujímají významné místo témata jako je křesťanství, láska, tragédie a osud. Do dnešního dne vydal 18 románů, které mají často romantickou formu a hlavní postavy se v nich obvykle nedočkají happy endu v běžném slova smyslu. Narodil se v Omaze v Nebrasce jako prostřední ze tří dětí profesora Patricka Michala Sparkse a jeho ženy Jill Emmy Marie Sparksové. Před ním se narodil bratr Michael Earl a po něm sestra Danielle , která byla inspirací pro hlavní postavu románu Nezapomenutelná cesta. V mládí se rodina často stěhovala ze státu do státu. Studoval na Bella Vista High School, kterou ukončil na jako primus ročníku. Poté se stal studentem katolické University of Notre Dame . Hodně se zabýval sportem, konkrétně atletikou, v roce 1985 jeho tým vytvořil dosud platný rekord školy ve štafetě na 4 x 800 metrů. Studoval finančnictví a své studium zakončil s vynikajícím prospěchem v roce 1988. V roce 1988 se během jarních prázdnin setkal s Cathy Cole z New Hampshire, v červenci 1989 se vzali a poté žili v Sacramentu v Kalifornii. V následujících letech Sparks vyzkoušel řadu povolání, v roce 1993 se rodina přestěhovala do New Bernu. Zde napsal svůj první publikovaný román, The Notebook . V současné době stále žije v New Bernu s manželkou a pěti dětmi: třemi syny a dvěma dcerami-dvojčaty . Přispívá do národní a místní charity a podílí se na programu kreativního psaní University of Notre Dame. Svůj první, nikdy nepublikovaný román, The Passing, napsal v roce 1985, během studia na Notre Dame. Druhý román, The Royal Murders, napsal v roce 1989. V ...

Patrick Taylor

Irský lékař a autor humorných knih o dvou irských venkovských doktorech Fingalovi O’Reillym a Barrym Lavertym. Narodil se a vyrostl v severoirském Bangoru. Po ukončení studií odjel do Kanady, kde pracoval přes třicet let. Nyní žije na ostrově Saltsprings v Britské Kolumbii.

Nelson DeMille

Nelson Richard DeMille se narodil v New Yorku. V dětství se rodina přestěhovala na Long Island. Tři roky studoval na Hofstra University, poté vstoupil do armády a byl přijat do důstojnické školy. Stal se poručíkem americké armády a zúčastnil se bojů ve Vietnamu jako velitel pěchotní čety 1. divize kavalerie. Byl vyznamenán Leteckou medailí, Bronzovou hvězdou a Vietnamským křížem za statečnost. Po návratu do Spojených států znovu nastoupil na Hofstra University a dosáhl univerzitního titulu v oboru politických věd a historie. Jeho rané knihy jsou detektivky z prostředí New Yorku. Jeho prvním velkým románem byl titul By the Rivers of Babylon . Je členem amerického Cechu autorů, organizace Mystery Writers of America a americké Menzy. Je držitelem tří čestných doktorátů: doktor humanitních věd z Hofstra University, doktor literatury z Long Island University a doktor humanitních věd z Dowling College. Kniha Zlín připravuje vydání těchto deMillových knih: Plum Island , The Lion\'s Game , Night Fall , Wild Fire a The Lion .

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více