Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Leonardo da Vinci : vzlety mysli : životopis

Charles Nicholl

BB art | 2006


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 663, [16] barev. obr. příl
Jazyky: česky
Překladatel: Eva Křístková
Vydání: 1. vyd
ISBN: 80-7341-955-6 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 22. října 2020 16:14
Číslo položky: 123062

Na základě úctyhodného množství dobových archivních materiálů i brouzdání po málo známých zákoutích Leonardových rukopisů se Charlesu Nichollovi podařilo vytvořit obsáhlý, skvěle napsaný a bohatě ilustrovaný životopis, plný barvitých detailů a pozoruhodných postřehů, mistrné dílo moderní biografie.
Tato kniha maluje nejpřesvědčivějším a nejintimnějším portrétem složité, originální a nekonečně zvídavé osobnosti stojící ve stínu své známější tváře legendárního „renesančního génia“ a „univerzálního člověka“. Sleduje Leonardovu pozoruhodnou pouť od jeho mlhavých počátků jako nemanželského dítěte z toskánského venkova přes učednická léta ve florentské dílně Andrey del Verrocchio, roky strávené ve službách mocných vládců renesanční Itálie – Mediceů, Sforzů či Borgiů –, jeho vztahy s Michelangelem a Machiavellim, dobu jeho velké slávy, kdy se stal jednou z nejobdivovanějších osobností své doby, až po poslední dny ve službě francouzského krále Františka I. na Loiře.
Charles Nicholl objevil řadu nových faktů o Leonardovi i jeho okruhu, včetně malířova dosud neznámého portrétu, a poodhalil závoj zapomnění obestírající události, jež provázely zrod světově známých děl, jako je Mona Lisa či Poslední večeře. Avšak jeho kniha je výjimečná především pro hluboký průnik do Leonardovy osobnosti a fantastických „vzletů“ jeho mysli, pro způsob, jakým z dostupných pramenů vzkřísil podivuhodně živý obraz fyzického světa i drobnokresbu mozaiky Leonardova každodenního života – co jedl a jak se oblékal, jeho žerty a hádanky, jeho téměř obsedantní zapisování všeho možného od struktury sluneční soustavy až po příčinu kýchání.

Komentáře ke knize
Charles Nicholl

Charles Nicholl je britský autor, který píše knihy historické, životopisné i cestopisné. Je profesorem angličtiny na Sussex University. Mezi historické osobnosti, kterým věnuje pozornost, patří Leonardo da Vinci, Christopher Marlow či Arthur Rimbaud. Nicholl za své dílo obdržel několik cen a je mimo jiné autorem několika dokumentárních pořadů. Přednáší v Británii, Itálii a USA.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet