Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Lásky, svatby a zálety slavných

Jana Moravcová, Bohumil Neumann

Erika | 2001

Štítky:

49 Kč 39 Kč

Stav:
Dobrý až velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná
Počet stran: 135
Jazyky: česky
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-7190-397-3 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 29. května 2023 8:52
Číslo položky: 559472

Dvacet devět příběhů o láskách, sňatcích, rozchodech a milostných dobrodružstvích významných osobností našich i světových dějin. Kniha se dělí do dvou částí - první popisuje milostné vztahy význačných panovníků, druhá se zaměřuje na lásky spisovatelů, skladatelů a dalších představitelů uměleckého a kulturního života. Nejedná se o senzační odhalení či pikantní vyprávění v bulvárním stylu, ale spíše o pohled historika na soukromý život slavných. 8.7.2001 Sára

Komentáře ke knize
Jana Moravcová

Jana Moravcová, provdaná Jana Neumannová , byla spisovatelka, překladatelka a redaktorka. Psala pro děti, poezii, detektivky i práce z oblasti science-fiction. Po složení maturity v roce 1955 a absolvování Vysoké školy ruského jazyka a literatury v Praze, obor překladatelství a nakladatelství pokračovala ve studiu na Filozofické fakultě Karlovy univerzity , zde obor slovanská filologie a získala později i titul PhDr. Po studiích v roce 1959 nastoupila do nakladatelství Svět sovětů, později přejmenovaného na Lidové nakladatelství. Zde působila jako redaktorka a zástupkyně šéfredaktora do roku 1975. V letech 1961 až 1963 práci v nakladatelství přerušila, působila na Kubě jako lektorka slovanských jazyků. Od roku 1975 byla zástupkyní šéfredaktora Československého spisovatele a v roce 1991 byla v nakladatelství archivářkou. Provdala se za profesora pražské univerzity, literárního historika Bohumila Neumanna a v občanském životě používala příjmení Neumannová. Překládala z španělštiny a ruštiny. Přeložila některé práce T. Jeseninové, K. Simonova, V. Vysockého. Řada samostatných povídek byla otištěna v různých antologiích..

Bohumil Neumann

Narozen 12.6.1930 ve Velkém Oseku u Kolína, zemřel v říjnu 2010. PhDr., CSc.,rusista, literární historik, publikace a překlady z oboru ruštiny, též překlady z ze španělštiny, němčiny, angličtiny.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více