Dostupnost: | Vyprodáno |
Vazba: | Brožovaná |
Počet stran: | 121, [8] barev. il |
Jazyky: | česky |
Ilustrátor: | Vladimír Doležal |
ISBN: | 80-85463-54-7 (brož.) |
Vydáno v: | České Budějovice |
Vystaveno: | pá 7. května 2021 9:40 |
Číslo položky: | 178958 |
Kuchyňské postupy a zásady pro přípravu pokrmů z čínské kuchyně, ale i pro přípravu běžných jídel (krájení, rychlá úprava, přísady a koření). Recepty na pokrmy připravované s menším množstvím tuku v čínské pánvi wok, která slouží k rychlé úpravě předkrmů, zeleniny, masa i moučníků.
Karina Havlů . byla česká překladatelka a spisovatelka. Její otec byl textař a libretista, překladatel z angličtiny a právník Ivo T. Havlů. Část rodiny pocházela z Tábora. Vystudovala Filosofickou fakultu Univerzity Karlovy a mimořádné studium filmové a televizní produkce na Famu. Řadu let žila v Římě. Vdaná za Igora Holuba. Věnovala se překladatelské činnosti z anglického a italského jazyka. Jednalo se o literaturu pro dospělé, ale i děti. Dále také o překlady divadelních her amerických a italských dramatiků. Rovněž se zaměřila na životopisy slavných osobností, např. Sophii Lorenovou, Benita Musssoliniho, Toma Hankse. Spolupracovala s časopisy a deníky např. Naše rodina, Zahrádkář, Tina, Večerní Praha. Jejím velkým koníčkem bylo kulinářství. Napsala mnoho kuchařských knih. Některé její knihy byly přeložené v zahraničí. Velkého úspěchu dosáhla s knihou "Vaříme v Remosce". Proto se jí říká "Královna remosek". Tlumočila, byla profesorkou na Střední knihovnické škole v Praze, pracovala jako filmová historička ve Filmovém ústavu. Své překlady podepisovala Karina I. Havlů.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem