Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Krvelačné bestie

Jacques Verges

Art Press Servis | 1994


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 207
Jazyky: česky
Ilustrátor: Štěpán Kleník
Překladatel: Josef Hajný
Vydání: 1. vyd
ISBN: 80-901347-4-2 (váz.)
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Štěpán Kleník
Vystaveno: čt 17. března 2022 10:21
Číslo položky: 297998

Kniha Jacquese Vergése Krvelačné bestie se stala ihned po svém prvním vydání v roce 1992 francouzským bestsellerem. Po jejím přeložení do mnoha světových jazyků i jednou z nejčastějších publikací ve světě, o čemž svědčilo její umístění na předních místech čtenářských anket a žebříčků úspešnosti.
Forma literatury faktu, vycházející ze skutečných ověřených událostí je obohacena i částečným popisem historického prostředí, ve kterém se děj promítá a především pokusem o odhalení nitra člověka-zločince. Pokud čtenář očekává popis protagonistů, kteří od svého zrození jsou šílení nebo zrůdní, pak bude překvapen galerií portrétů lidí šarmantních, inteligentních a dokonce i ctilivých. Albert de Salvo, Ted Bundy nebo Peter Kürten nenapadají své oběti jako vzeklí psi, jednají promyšleně, hrají si nebo svádějí, aby mohli hru vygradovat až ke krvavému konci.
Dílo nemá v úmyslu děsit čtenáře, chce jej přivést k zamyšlení. Hledá odpověď na otázku: Kde se bere v těchto osobnostech touha nebo nutnost své oběti týrat, mučit, škrtit, násilnit či jinak bestiálně vraždit, když na druhé straně jsou schopni naslouchat poezii či zpěvu ptáků, hrát na klavír, mít smysl pro krásu a žbožňovat své manželky a děti?

Komentáře ke knize
Jacques Verges

Narodil se v Ubon Ratchathani v Siamu, vyrůstal na ostrově Réunion. Jacques Vergès je syn Raymonda Vergèse, francouzského diplomata a vietnamské matky. V roce 1942, s otcovým povzbuzení, odplul do Liverpoolu, aby se stal součástí francouzských sil pod vedením Charlese de Gaulle, a podílel se na protinacistickém odboji. Po válce na univerzitě v Paříži studoval právo. Jeho bratr Paul Vergès se stal vůdcem komunistické strany a poslanec Evropského parlamentu. On sám se v roce 1949 stal prezidentem AEC , kde se setkal Pol Potem . V roce 1950 na žádost svých komunistických poradců odešel na čtyři roky do Prahy. Po návratu do Francie se Vergès stal advokátem a rychle získal věhlas za svou ochotu přijmout kontroverzní případy. Během boje v Alžíru obhajoval mnoho obviněných z terorismu francouzskou vládou. Byl zastánce alžírské nezávislosti a ozbrojeného boje proti Francii. Přirovnával to k francouzskému ozbrojenému odporu k nacistické německé okupaci v roce 1940. Vergès stal celonárodně známou postavou pro jeho obranu podezřelé anti-francouzské partyzánky Djamily Bouhired z Alžírska,která byla obviněna z terorismu. Později se s ní oženil. V letech 1970 - 78 se bez vysvětlení ztratil z veřejnosti. Opustil svou slavnou ženu, zpřetrhal všechny vazby. Jeho pobyt během těchto let zůstal záhadou. Mnoho jeho blízkých spolupracovníků tehdy předpokládalo, že byl v Kambodži s Rudými Khmery. Stejně tak tam byla tvrzení, že byl spatřen v Paříži i v arabských zemích ve společnosti palestinských osvobozeneckých skupin. Jacques Vergès je tedy francouzsko-vietnamský právník, který si od roku 1950 nepřetržitě získává slávu. Především je známý jako právník dlouhého řetězce známých klientů. Mezi jeho klienty patří jak levicoví tak i pravicoví teroristé, váleční zločinci a bojovníci, včetně popírače holocaustu Rogera Garaudy, nacistického válečného zločince Klause Barbie a mezinárodní teroristky Ilich Ramírez Sánchez alias Carlos Jackal. V roce 2002 se nabídl , že bude zastupovat bývalého ...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat