Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Krvavé oceány : od plánu "Barbarossa" k bitvě u Midway

Jaroslav Hrbek

Naše vojsko | 1994


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 289 obr. příl
Jazyky: česky
Série: Druhá světová válka na moři 2.
Vydání: 1. vyd
ISBN: 80-206-0391-3
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Radek Rytina
Vystaveno: čt 9. června 2022 14:38
Číslo položky: 347197

Od plánu „Barbarossa“ k bitvě u Midway

Obraz námořní války v jejích nejširších obrysech. Kniha zahrnuje jak rozbor strategických koncepcí a konkrétních operačních plánů jednotlivých mocností, tak i líčení jednotlivých tažení a bitev, které se v daném období na moři odehrály. Pozornost je však věnována zejména každodennímu zápasu na námořních komunikacích, konvojování a eskortování, operacím ponorek i protiponorkových plavidel, minové válce, hlídkování letadel i bojům malých plavidel v pobřežních vodách.

Kniha je pokračováním předchozího svazku SALVY NAD VLNAMI, který se zabýval válkou na moři v prvních dvou letech druhé světové války.

Komentáře ke knize
Jaroslav Hrbek

Jaroslav Hrbek byl český historik zabývající se především vojenskými dějinami 20. století. Jaroslav Hrbek se narodil v rodině českého historika a orientalisty Ivana Hrbka. Jeho dědečkem byl československý legionář a generál Jaroslav Hrbek. V letech 1972–1976 studoval historii a archivnictví na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, odkud byl v roce 1976 po vykonstruované akci Státní bezpečnosti z politických důvodů vyloučen. V letech 1976–1990 pracoval v různých povoláních a historii se mohl věnovat jen ve volném čase. Při zaměstnání v roce 1982 dálkově dokončil svá vysokoškolská studia. Od roku 1990 pracoval jako vědecký pracovník v Historickém ústavu Československé armády a v roce 1998 se stal zaměstnancem Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR. Byl autorem velkého množství knih zabývající se vojenskými dějinami 1. a 2. světové války. Na mnoha knihách spolupracoval se svým otcem Ivanem Hrbkem. Zemřel náhle v noci 17. dubna 2009 na selhání srdce. Kromě vlastní tvorby překládal z polštiny a především angličtiny.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více