Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Kristus - život Marmionův

Małgorzata Borkowska, Maglorzata Borkowska

Benediktinské arciopatství sv. Vojtěcha a sv. Markéty | 2001

Zobrazit vše

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 171
Jazyky: česky
Překladatel: Jan Linka
Edice: 5. svazek ed. Pietas benedictina 0x
Vydání: 1
ISBN: 80-902682-4-2
Vydáno v: Praha
Náklad: 1 500 ks
Vystaveno: po 18. března 2019 16:33
Číslo položky: 56953

Čtivý životopis benediktina Columby Marmiona (1858—1923), významné postavy benediktinského života, který procházel na přelomu 19. a 20. století velkým rozmachem. Marmion se narodil v Irsku, ale svůj mnišský život prožil na kontinentě. Opat Placidus Wolter ho už jako vysvěceného kněze přijal do nově vzniklého kláštera v belgickém Maredsous, který byl součástí dobového liturgického hnutí, předjímajícího liturgické reformy II. vatikánského koncilu. Po splnění množství jiných úkolů se intelektuálně zdatný, citlivý a duchovně zralý Dom Columba Marmion stal v roce 1909 opatem kláštera a musel svou komunitu provést těžkou dobou první světové války.
Z množství textů, které vznikaly v souvislosti s duchovním vedení jednotlivců i skupin, v němž byl Dom Marmion mistrem, připravil autorův sekretář Dom Raymond Thibaut k publikaci několik knih (například Kristus — život duše [1917], Kristus ve svých tajemstvích [1919] a Kristus — ideál pro mnicha [1922]). Marmionovy spisy si získaly velkou oblibu a mají své příznivce dodnes. Do češtiny byly většinou převedeny v druhé polovině 20. století a kolovaly v katolickém samizdatu. Římská křesťanská akademie z nich vydala výbor pod názvem První z bratří (1971, přel. F. Michalčík a V. Steiner). V nové době vydalo nakl. Krystal OP Marmionovu knihu Nevěsta slova (2006, přel. T. Brichtová OP).
V roce 2000 byl Columba Marmion papežem Janem Pavlem II. blahoslaven.
Kniha obsahuje také ukázku z Marmionova díla Kristus — ideál pro mnicha, čtyřicetistránkové pojednání o mnišské modlitbě.
Polský životopisný text významné historičky benediktinky M. Borkowské přeložil Jan Linka.

Komentáře ke knize
Małgorzata Borkowska

Malgorzata Borkowska OSB, vl. jménem: Anna Borkowska - polská benediktinka, historička a odbornice na dějiny náboženského života, překladatelka, spisovatelka, včetně knih pro děti a fantastické literatury.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu