Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Křehké zboží

Zdeněk Zapletal

Československý spisovatel | 1988

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 260
Jazyky: česky
Edice: Žatva 537x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 22-136-88
Vydáno v: Praha
Náklad: 50 000 ks
Poznámka: obálka Bohuslav Holý
Vystaveno: čt 29. října 2020 10:59
Číslo položky: 123903

"Člověk by si měl nejdřív udělat jasno sám v sobě, aby mohl pochopit ty druhé." Platnost tohoto zdánlivě samozřejmého konstatování dokazuje Zdeněk Zapletal ve svém novém románu příhodného názvu Křehké zboží. Po Půlnočních běžcích, obsáhlé kritické analýze naší současnosti, přichází autor s příběhem komornějším. Snažil se v něm prohloubit intenzitu svého pohledu na lidský charakter, a tak vedle maratónce Martina, spisovatele Libora, sprintérky Táni a dalších vznikla princezna Lenka, jedna z dosu nejvýraznějších Zapletalových postav. Základní dějovou linii románu tvoří dva velmi rozdílné osudy, spojené motivem náhodného setkání po letech, v době, kdy oba hrdinové dospívají k rozhodnutí změnit způsob života. Dějiště dramatického sledu obrazů a událostí umístil autor do Prahy, Brna, fiktivního Mlína a do autentického prostředí běžeckých závodů.

Křehké zboží je román o hledání lásky, o nesamozřejmosti štěstí a o bolestném, ale nutném poznávání hranic vlastních sil a schopností.

Komentáře ke knize
Zdeněk Zapletal

Zdeněk Zapletal je český spisovatel a scenárista. Narodil se v Kyjově, do pěti let vyrůstal v Bzenci, potom ve Zlíně. Jeho otec v roce 1968 emigroval do Kanady. Po maturitě na SVVŠ v Otrokovicích studoval na Farmaceutické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě, kterou absolvoval v roce 1975. Během studií hrál v bratislavské folkové skupině Tunel a psal texty i hudbu k vlastním písničkám. Po studiích pracoval v letech 1975 - 1982 jako lékárník v Holešově. Poprvé publikoval básně v Mladém světě a kratší prózy v regionálním tisku. Po úspěchu románu Půlnoční běžci, který se v té době stal bestsellerem , odešel na volnou nohu a živil se jako spisovatel. V devadesátých letech vystřídal několik zaměstnání, byl prodavačem v butiku, stavebním dělníkem, řidičem, moderátorem zlínského Rádia Publikum . Dva roky byl vedoucím knihkupectví Votobia v Kroměříži a Přerově. Později byl redaktorem a šéfredaktorem dalšího zlínského rádia – AZ Rádia. V roce 2004 byl „duchovním otcem“ tvůrčích dílen časopisu Reflex pořádaných v Hotelu Ogar v Pozlovicích. Má tři děti. Žije na Vysočině u Žďáru nad Sázavou. Na rok 2005 připravoval vydání románu Popík u brněnského nakladatelství Petrov. Kniha však vyšla až v roce 2013 v nakladatelství NOVELA BOHEMICA.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více