Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Královský hon

Pierre Moinot

Odeon | 1972


49 Kč 45 Kč

Stav:
Dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 230
Jazyky: česky
Překladatel: Svatopluk Horečka
Edice: Malá řada Soudobé světové prózy 81x
Vydání: 1
ISBN: 01-099-72
Vydáno v: Praha
Náklad: 5 000 ks
Vystaveno: st 5. dubna 2023 14:25
Číslo položky: 532619

Děj románu je vlastně velmi prostý a lyrický příběh, v němž autor velmi sugestivně evokuje krásy přírodní scenerie a lovu. Do vyprávění o lovu na srnce, z něhož se nakonec stává hon na pytláky, je citlivě zasazen komorní příběh, o milostném citu jednoho z lovců a mladičké dívky, která prožívá svůj život v osamělém domě uprostřed krásných lesů. Neotřelý, skoro romantický příběh je podán velmi umírněnou formou, román je prolnut láskou vypravěče k přírodě a zvěři.

-- zdroj: www.mlp.cz --

Druhý román současného francouzského autora, řazeného k spisovatelům, kteří navazují na klasickou linii francouzského románu stendhalovského či balzacovského, autora českému čtenáři dosud neznámého. Vypráví romantický příběh několika přátel lovců, kteří se vydali do hornatých Vogéz na hon, jsou však přinuceni utkat se s pytláckou skupinou, přičemž vyvrcholení děje působí zde žena, která mezi solidaritu mužů vstupuje a touží se oddat jednomu z nich. Román vedle nosného příběhu, vyprávěného na pozadí podmanivých přírodních líčení, přináší hluboké zamyšlení na téma života a smrti.

Komentáře ke knize
Pierre Moinot

Moinot Pierre byl nadřízený státní úředník, spisovatel. V roce 1954 obdržel cenu Francouzké akademie Prix du roman za dílo La Chasse Royale , v roce 1964 Cenu knihkupců za román Le Sable vif a v roce 1979 cenu Femina za práci Le Guetteur d´ombre . V roce 1982 byl zvolen do Francouzské akademie na místo Jeana Claira.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat