Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Komando - hitlerovské diverzní akce

Leo Kessler

Baronet | 2003


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 222
Jazyky: česky
Překladatel: Bohumil Neumann
Vydání: 1
ISBN: 80-7214-542-8 80-242-0952-7
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Karel Řepka
Vystaveno: pá 30. července 2021 9:28
Číslo položky: 211553

Hitlerovské diverzní akce

Kniha na pomezí literatury faktu a beletrie zachycuje činnost německých speciálních vojenských jednotek během 2. světové války.
Autor v dramatických příbězích věnuje pozornost nejen zdařilým a neúspěšným, ale i plánovaným a nikdy nerealizovaným diverzním akcím v různých částech světa. V letech 1939-1944 je především organizovala vojenská zpravodajská služba admirála Canarise. Speciální jednotka Abwehru Brandenburg ještě před oficiálním vyhlášením války operovala podél polských hranic a o rok později připravovala prostor pro invazi wehrmachtu do Holandska, Lucemburska a Belgie. Měla také rozhodující podíl na krádeži diamantů v jižní Africe i na vybudování špionážní sítě v Egyptě. V roce 1944 Hitler Abwehr rozpouští a jeho naprostou důvěru si po osvobození Mussoliniho ze zajetí získává kapitán SS Otto Skorzeny. S vůdcovým souhlasem zakládá speciální přepadový prapor, jehož komanda působí na všech frontách. Publikaci, jejíž autor vychází z historických pramenů i z rozhovorů s přímými účastníky, doprovázejí fotografie a uzavírá ji bibliografie a rejstřík.

Komentáře ke knize
Leo Kessler

Charles Henry Whiting napsal na válečné téma řadu knih. V příbězích frontových vojáků i důstojníků vycházel z vlastních zážitků a materiálů získaných přímo na bojištích, neboť sám peklo této války prožil. Publikoval pod vlastním jménem a také pod několika pseudonymy. Narodil se roku 1926 v anglickém Yorku a už v šestnácti letech dobrovolně vstoupil do britské armády. Prošel aktivní službou v Evropě - sloužil v Belgii, Holandsku a Německu u 52. průzkumného pluku. Po válce vystudoval univerzitu a poté, co prošel různými zaměstnáními , rozhodl se pro profesionální dráhu spisovatele. Vydal přes 200 knih, které zahrnují celou škálu témat a žánrů od vojenské historie a špionážní faktografie až po beletristická zprcování oné děsivé kapitoly lidstva, která zanechla své krvavé stopy po celém světe. Zemřel v srpnu roku 2007.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více