Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Knud Rasmussen : (výpravy za Eskimákmi)

Lieselotte Düngel-Gilles

Východoslovenské vydavateľstvo | 1981


89 Kč 69 Kč

Stav:
Dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 168
Jazyky: slovensky
Ilustrátor: Július Hegyesy
Překladatel: Ľudovít Petraško
Vydání: 1. vyd
Vydáno v: Košice
Vystaveno: so 5. srpna 2023 13:00
Číslo položky: 606573

podtitul: výpravy za Eskymákmi

Výkriky, práskanie bičom a smiech žien vyprevádzali sane na ďalekú cestu v ústrety neznámym cieľom. Rasmussen a jeho druhovia sa vydali krajinou ľadu a snehu, cez hory a biele pustatiny smrti. Víťazstvá i obete v boji s prírodou, spev zaklínajúcich šamanov, slávnosti, hry a tance, poľovačky na soby a medvede a zas nové výpravy a ďaleké cesty. To sú skutočné dobrodružstvá, ktoré zažil Knud Rasmussen na svojom putovaní za Eskimákmi. Autorka realisticky zobrazuje život Eskimákov, ako ho opisujú Rasmussenove denníky, a zároveň predstavuje osobnosť vynikajúceho polárneho bádateľa.

Obsah: S eskimáckymi kamarátmi, Nansenova expedícia, Expedícia za „novými luďmi“, Prvá samostatná expedícia, Druhá výprava z Thule, U ľudí „za veľkým morom“.

Beletrizované vyprávění o životě, díle a zejména cestách grónsko-dánského polárního badatele a etnografa, jenž celý život zasvětil studiu historie, způsobu života, hmotné i duchovní kultury Eskymáků. Kniha zachycuje Rasmussenovo mládí, jeho setkání s polárníkem Nansenem, Rasmussenovu expedici za grónskými Eskymáky v r. 1903, jeho první samostatnou grónskou expedici v r. 1912, druhou expedici v r. 1917 a výpravu za kanadskými Eskymáky.

Komentáře ke knize
Lieselotte Düngel-Gilles

Lieselotte Düngel-Gilles je německá spisovatelka knih pro děti a mládež. Lieselotte Düngel-Gillesová se narodila roku 1922 v městě Lauenburg/Labe ve Šlesvicku-Holštýnsku. Žila v Glienicke u Postupimi a povoláním byla programátorka. Nyní žije v Eichenau u Mnichova.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více