Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Kdybych byl žralok

Jiří Weinberger, Miloš Kysilka, Hana Tonzarová, Tomáš Vlk, Jiří Slíva

Jiří Weinberger | 2015


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Sešit
ISBN: 978-80-260-8579-9
Vystaveno: út 16. února 2021 9:04
Číslo položky: 153660
Jiří Weinberger

Jiří Weinberger je český básník, textař, esejista, překladatel, analytik a konzultant. Vystudoval matematickou statistiku na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy v Praze a herectví na LŠU, kde ho ovlivnil zejména Ivan Vyskočil. Jiří Weinberger se věnuje v profesním životě teorii i praxi projektového managementu kde je jedním ze zastánců použití počítačových simulací pro optimalizaci a řízení projektů, jakožto přístupu odstraňujího řadu problémů tradičních metod projektového managementu, především síťové analýzy. Podle doc. Jaroslava Tomana zaujímá Jiří Weinberger výjimečné místo mezi autory, kteří: "... nonsensovou poetiku svých sbírek, vesměs adresovaných věkově univerzálnímu čtenáři, obohacují o reflexi, epickou konstrukci a zejména o postmoderní synkrezi různých literárních žánrů a druhů umění: slovesného, dramatického, výtvarného a hudebního, umocňující recipientův smyslový a emocionálně-estetický zážitek." "Tvorba J. Weinbergera reprezentuje postmoderní básnictví, vymykající se apriornímu typologickému zařazení. Její osobitost tkví v prolnutí absurdně humorného a smysluplného zření reality, v němž ve vzácné symbióze koexistují nezávazný humor a závažné sdělení. Je projevem autorova poučeného hledačství a tvořivého experimentu, vyhlašujícího boj konvenci a stereotypu ve všech jejich podobách. Svou recepční otevřeností, nedourčeností a pluralitou je schopna komunikovat se čtenáři všech věkových kategorií a aktivizovat jejich imaginaci a myšlení. Její výrazný melodický aspekt ji předurčil k autorskému čtení, ke zhudebnění a scénickým montážím pro kabaretní vystoupení , na nichž básník úspěšně participuje také jako textař písniček, zpěvák a herec" Jeho tvorba obsahuje následující díla a aktivity:

Miloš Kysilka

Klavírista, spoluautor hudebních pásem.

Hana Tonzarová

Narozena 10. 1. 1973 v Příbrami, Mgr., Th.D., farářka Církve československé husitské, husitská teoložka, biblistka, vysokoškolská učitelka Husova institutu teologických studií , VOŠ HITS, Vysoké školy zdravotníctva a sociálnej práce Sv. Alžbety, Husitské teologické fakulty Univerzity Karlovy; ekumenická pracovnice, členka prezídia Konference evropských církví, členka Komise Světové rady církví pro ekumenickou formaci a vzdělávání , předsedkyně Leuenberského synodu církví v ČR ; hudební skladatelka, zpěvačka, sbormistryně Komorního sboru Mistra Jakoubka ze Stříbra v Příbrami ; manželka pražského biskupa Davida Tonzara .

Tomáš Vlk

Narozen 11. 3. 1929 v Bozkově v Podkrkonoší, zemřel 25. 2. 2018. Doc. MUDr., CSc., internista, kardiolog, ředitel Institutu užité prevence a léčebné medicíny v Praze. Práce z oboru lékařské etiky. Pod pseudonymy píše básně, beletrii a politické fejetony.

Jiří Slíva

Jiří Slíva je český výtvarník a básník, věnující se kreslenému humoru, litografii a knižní ilustraci. Kromě toho píše i verše pro děti a je autorem mnoha českých poštovních známek. V roce 1966 odešel z rodné Plzně do Prahy studovat VŠE. Po dokončení studia v roce 1971 už v Praze zůstal a nastoupil jako odborný pracovník Ústavu pro filozofii a sociologii ČSAV. V roce 1979 se začal živit pouze kreslením, později také technice litografie. První písňové texty začal psát už během středoškolských studií, první kresby mu publikovala Mladá fronta v roce 1972. Od té doby mu byla věnována řada samostatných výstav v Česku i ve světě, vyšla mu řada samostatných knih a přes dvě desítky dalších ilustroval. Psal také verše pro dětský časopis Mateřídouška a jedna kniha veršů mu vyšla v roce 1987. Slívův kreslený humor je obvykle postaven na paradoxu – postavení jinak seriózních a běžných námětů do nečekaných kontrastů. Je členem Sdružení českých umělců grafiků Hollar, v jeho kapele Grafičanka hraje na kytaru.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu