Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Kdo je kdo v Bibli

Peter Calvocoressi

Baronet | 1996


59 Kč 39 Kč

Stav:
Dobrý až velmi dobrý, flíčky na ořízce
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 335
Jazyky: česky
Překladatel: Vladimír Hanák
Vydání: 1
ISBN: 80-85890-63-1
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 17. května 2023 12:21
Číslo položky: 552059

Tato kniha je o zvláštní stránce Bible- o jejích postavách. Zachycuje charakteristiky více než 450 biblických postav. Některé z nich jsou slavné, jak jen kdo kdy byl. Jiné méně, ale stále ještě mají značný věhlas. Pak jsou tam jen běžně známé postavy, jejichž jména jsou nám povědomá, i když si nepamatujeme, co vykonaly. A nakonec je tam velký kompars těch, kteří slavní nejsou. Čas od času cítíme touhu se o nich něco dozvědět tak, abychom se poučili, připamatovali si nebo vyřešili své pochybnosti.
Kdo je kdo v Bibli není encyklopedie. Je to vybraná rukověť, do níž se získá zápis slávou nebo formou přízně. Je určena těm, kdo si s potěšením listují v knihách odkazů, a jsou v ní ta jména, která uvedou prsty do pohybu.
Zápisy v této knize kolísají od velmi krátkých po dosti dlouhé. jejich hlavním účelem je zaznamenat o každé zapsané osobě fakta uvedená v Bibli. Není to však jejich jediný účel. Vyprávění o lidech obsahuje popis toho, kdo byli, co dělali, ale také něco navíc. To něco má dvě stránky...

Komentáře ke knize
Peter Calvocoressi

Calvocoressi was born in Karachi, now in Pakistan, to a family of Greek origins from the island Chios. His mother, Irene née Ralli, was descended from one of the founders of Ralli Brothers, who were prominent Greek families of Chios who came to London at the time of the Greek Diaspora. When he was three months old, the family moved to Liverpool, England. Calvocoressi's father Pandia had spent the first seven years of his life in Manchester and the next ten at San Stefano . He attended the Sorbonne from the age of 17 for three years and then joined the family firm in New York. Pandia Calvocoressi and Irene Ralli married in London in 1910. Shortly afterwards Pandia was posted to India where Calvocoressi was born. His mother and maternal grandmother were both born in India but spent most of their lives in England. In 1926 he was elected a scholar of Eton in second place, a position which he retained for the greater part of the next five years. Switching from the standard Classical curriculum to History, he was taught by, among others, the young Robert Birley. At Balliol College, Oxford, in 1931–1934, he was tutored in Modern History mainly by B. H. Sumner and V. G. Galbraith and got a First.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více