Stav: |
Velmi dobrý
|
Dostupnost: | Skladem pro e-shop |
Vazba: | Pevná s obálkou |
Počet stran: | 238 |
Jazyky: | česky |
Překladatel: | Barbora Klasová |
Vydání: | 1. vyd. v českém jazyce |
ISBN: | 9788073412128 |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | čt 15. února 2024 12:41 |
Číslo položky: | 758689 |
Fascinující historie pochoutky připravované z jiker jesetera. Kaviár byl původně postním jídlem v ruské pravoslavné církvi, postupně se stal luxusním pokrmem, vyhledávaným obchodním artiklem i symbolem přepychu a bohatství. Tradičním centrem produkce kaviáru byla oblast Kaspického moře a řeky Volhy. Touha lidí po této lahůdce však přivedla na pokraj záhuby jeseterovité ryby, které kaviár poskytují. V poslední době roste úsilí tyto vzácné živočišné druhy zachránit před vyhynutím.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem