Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Judo : technika vybraných chvatů a tréning : technika vybraných chvatů a trénink

René Srdínko, Michal Vachun

Olympia | 1984

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 233
Jazyky: česky
Edice: Sport 21x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 27-065-84
Vydáno v: Praha
Náklad: 20 000 ks
Poznámka: obálka Ivo Urbánek
Vystaveno: út 22. září 2020 15:56
Číslo položky: 116605

Judo je dynamický sport moderní doby. V posledních letech patří unás ke sportům s nejrychleji rostoucí členskou základnou. Autoři publikace seznamují čtenáře s metodikou tréninku a s vývojem techniky nejčastěji užívaných chvatů boje v postoji i na zemi .

Komentáře ke knize
René Srdínko

René Srdínko je český mistr bojových umění , který svojí metodickou prací výrazně přispěl k rozvoji sportovního juda v bývalém Československu. Narodil se v Paříži francouzské matce a českému otci. Druhou světovou válku prožil v Londýně, kde jeho otec pracoval jako letecký mechanik. Po skončení války se s rodiči přestěhoval do Československa do Hradce Králové. Judu se věnoval od 14 let v hradecké sokolovně pod vedením Vladimíra Lorenze. Mimo vojenské služby v plzeňské Dukle v letech 1958-59 zůstal věrný hradeckému klubu po celou sportovní i trenérskou kariéru. V roce 1959 a 1960 se stal mistrem republiky ve sportovním judu. Sportovní kariéry musel zanechat ze zdravotních důvodů v roce 1963. Jako trenér se od šedesátých let postupně specializoval na prácí s mládeží. Mezi lety 1977-1983 působil u dorostenecké reprezentace jako hlavní trenér. K jeho nejznámějším žákům patřili v Hradci Králové Jaroslav Nikodým, Roman Novotný nebo Josef Nájemník. Od roku 1986 se věnoval tréninku žen, pro které byly v Hradci Králové vytvořené podmínky pro vrcholovou přípravu. Jeho nejznámější svěřenkyní byla Lenka Šindlerová. Byl u začátků sportovní kariéry Michaely Vernerové nebo Radky Štusákové. Ve spolupráci s Michalem Vachunem vytvářel od poloviny sedmdesátých let dvacátého století metodické příručky pro přípravu judistů ve vrcholovém sportu.

Michal Vachun

Michal Vachun je bývalý československý zápasník–judista. S judem začínal v 15 letech v Pardubicích, kde studoval chemickou školu. Vrcholově se připravoval v Praze v klubu Slávia VŠ . V roce 1965 reprezentoval Československo na mistrovství světa v Riu. Od roku 1973 působil jako judistický trenér. V polovině sedmdesátých let vypracoval jako ústřední trenér tréninkovou metodiku, která stála u zrodu úspěšné generace československých judistů z osmdesátých let dvacátého století. Po pádu komunistického režimu působil jako reprezentační trenér na Islandu. Od roku 2005 se věnuje funkcionářské činnosti, je pravidelně volen do funkcí v Evropské judistické unii.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet