Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Jako pták na drátě

Martin Fendrych

Torst | 1998

Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 455
Jazyky: česky
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-7215-054-5 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 11. ledna 2021 10:08
Číslo položky: 141940

Deníkové zápisky, postřehy a úvahy bývalého náměstka ministra vnitra z let 1996-97 jsou upřímnou výpovědí o době i autorovi.
Autor odhaluje své pocity životního znejistění ve chvíli, kdy mu umírají rodiče, není si jist smysluplností své práce a je rozčarován politickými poměry. Ve Fendrychově okolí se objevují politici, novináři, policajti a ministerští úředníci, evangelíci a autorovi kamarádi, jejichž názory, postoje a činy autor glosuje, čímž si vysloužil všeobecnou ostrou kritiku. Ačkoliv je v druhé části kniha rozvleklá a její obecná čeština může leckoho popouzet, jedná se o zajímavé literární svědectví o současné době a její reflexi citlivým člověkem.

Komentáře ke knize
Martin Fendrych

Martin Fendrych je český novinář a spisovatel, bývalý politik. Vystudoval gymnázium, studium Fakulty strojní ČVUT nedokončil a do roku 1989 vykonával nekvalifikované práce. Po roce 1989 působil jako mluvčí federálního ministra vnitra Jána Langoše či jako náměstek ministra vnitra Jana Rumla , s nímž se znal již z minulosti, kdy společně navštěvovali přednášky filozofa Milana Machovce a také z činnosti na samizdatovém časopisu Vokno. V roce 1992 také kandidoval v parlamentních volbách za Občanskou demokratickou alianci . Poté byl redaktorem týdeníku Respekt, kde v roce 1998 krátce zastával funkci šéfredaktora. Působí jako komentátor Aktuálně.cz a deníku Insider. Je ženatý a má čtyři děti. Fendrych v komentáři obhajoval kritiku několika českých politiků k plánům Izraele na anexi židovských osad, které od roku 1967 vybudoval na okupovaném Západním břehu Jordánu.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více