Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Doktor Valerio

Emmanuel Roblès

Svoboda | 1979


49 Kč 39 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 177
Jazyky: česky
Překladatel: Tamara Sýkorová
Edice: Jiskry 178x, Jiskry : populární knihovna 22x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 25-037-79
Vydáno v: Praha
Náklad: 34 600 ks
Vystaveno: po 30. ledna 2023 13:52
Číslo položky: 485656

Nesnadné štěstí, lidská solidarita, mužská čest, to jsou ústřední otázky krásného pohnutého příběhu lékaře Valeria. A naučení z příběhu patrně zní, že význam některých slov, jako například věrnost nebo čest nebo zločin, je třeba stále znova přezkoumávat, protože se snadno mění, někdy i ve vlastní protiklad.
Život Luigiho Valeria, lékaře v hornickém městečku na Sardinii, tedy dospěl k onomu bodu, kdy člověk musí v každém okamžikuvynalézat vlastní mravnost a vlastní pojem cti, aby sám před sebou neztratil tvář. Je těžké žít v rozporu s panující morálkou, a není snadné žít mezi dvěma ženami, to Valerio poznal.
Po delší nepřítomnosti se mu vrátila mladá žena a Valerio ji uvítal s myšlenkami upnutými k jiné, ke své lásce Kláře. Angela to ovšem neví, tak jako nemá tušení, že v jejich domě ukrývá vraha. A neví, ani by to nepochopila, že právě tento postoj je pro Valeria základní otázkou lidskosti.

Komentáře ke knize
Emmanuel Roblès

Emmanuel Roblès byl francouzský dramatik, romanopisec, novinář a překladatel. Narodil se v Alžírsku v rodině španělských přistěhovalců . Za druhé světové války byl válečným dopisovatelem. Jeho dílo bylo zaměřeno na privátní lidské osudy konfrontované s extrémní politickou situací. Přátelil se s Albertem Camusem, spolupracoval na scénáři Viscontiho filmové adaptace Cizince. Jeho román To je úsvit zfilmoval v roce 1955 Luis Buñuel. V roce 1948 získal cenu Prix Femina. Od roku 1973 byl členem Académie Goncourt. Je po něm nazvána literární cena Prix Emmanuel Roblès, která je udělovaná v městě Blois.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu