Dostupnost: | Vyprodáno |
Vazba: | Brožovaná |
Počet stran: | 86, [8] obr. příl |
Jazyky: |
![]() |
Vydání: | Vyd. 1 |
ISBN: | 80-7021-456-2 (brož.) |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | po 7. listopadu 2022 14:31 |
Číslo položky: | 433575 |
Autorka Jiřina Ullmannová vychází z vlastních zkušeností . Více receptů zaměřila na přípravu rostlinných jídel, které jsou na přípravu složitější než jídla živočišná. Hlavní myšlenkou dělené stravy je nekombinovat rostlinné a živočišné zdroje. Rostlinná strava je lehčí a je trávena za trochu jiných podmínek než živočišná strava. Nechci se zde rozepisovat na téma vlivu např. znečištěného ovzduší nebo potravy na naše tělo. Faktem je, že náš organismus má co dělat, aby se udržel v kondici. Musí především bojovat proti chorobám, odstraňovat škodliviny přítomné např. v potravě a ještě by měl mít dost energie na správné zpracování přijaté potravy. Při běžném způsobu stravování je energie použita na trávení a na ostatní činnosti nám moc sil už nezbývá. To se projevuje např. tím, že po vydatném obědě usínáme při těch „nejvhodnějších“ situacích (školení, porady atd.). Přestože jsou děti odolnější, i ve škole je více klidu po obědě. Samozřejmě nelze vše brát doslova, někdo je unavený ve dvaceti, jiný je v šedesáti jura. Zkrátka, každý z nás je originál, a pokud máte pocit jako já, že dělená strava je to pravé, můžeme se do toho pustit.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem