Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Dějiny Egypta

Rudolf Veselý, Ladislav Bareš, Eduard Gombár

Nakladatelství Lidové noviny | 2009

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 821
Jazyky: česky
Edice: Dějiny států 17x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 978-80-7106-971-3 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: so 20. listopadu 2021 16:17
Číslo položky: 246220

Dějiny Egypta zdaleka nejsou jenom sfingy a pyramidy. Jeho historie po zániku úchvatných starověkých říší je neméně zajímavá a vzrušující, o čemž nás přesvědčí i kniha významných českých odborníků - egyptologů a arabistů. V současnosti patří mezi významné islámské státy, které nepochybně do světového vývoje zasáhnou nezanedbatelným způsobem. Nejstarší obyvatel nilského údolí o Faraoni a stavitelé pyramid o Impérium na dvou kontinentech: Nová říše o Pod nadvládou Řeků a Římanů o Zrození islámu a dobytí Egypta muslimskými Araby o Svatá válka křižáků a džihád muslimů Mamlúcký sultanát o Život a kultura ve středověku o Egypt pod osmanskou vládou o Francouzská expedice a její důsledky o Vláda Muhammada Alího Období britské okupace o Monarchie za krále Fu'áda o Palestinská válka a její důsledky o Násir a suezská krize o Blízkovýchodní konflikt Sádátova iniciativa a mírová smlouva s Izraelem o Prezident Mubárak a jeho elita o Islamistický extremismus a terorismus.

Komentáře ke knize
Ladislav Bareš

Ladislav Bareš je český egyptolog a arabista, v letech 2006 až 2012 ředitel Českého egyptologického ústavu FF UK. Specializuje se na egyptskou archeologii a náboženství Pozdní doby, podílí se na výzkumu šachtových hrobek v Abúsíru. V roce 1998 objevil hrobku egyptského kněze Iufaa.

Rudolf Veselý

Narozen 28. 4. 1931 v Hradci Králové, zemřel 8. 2. 2020. Arabista, specialista na středověké dějiny Blízkého východu a severní Afriky, arabskou paleografii a diplomatiku, překladatel z arabštiny.

Eduard Gombár

je český arabista, historik islamských krajin, žiak R. Veselého, profesor Karlovej univerzity v Prahe. Vyštudoval históriu, filozofiu a arabistiku. Jeho vedecký záujem sa sústredil na oblasť moderných a súčasných arabskych dejín, sleduje najmä problematiku arabského nacionalizmu, historickej demografie, moderné dejiny Egypta, arabskú historiografiu a na dejiny arabistiky a islamistiky. Zaoberá sa taktiež problematikou hospodárskych dejín islamského sveta v kontexte celosvetového vývoja.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat