Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Dědictví - Kapitoly z dějiny komunistické perzekuce v Československu) : [kapitoly z dějin komunistické perzekuce v Československu 1948-1989]

Helena Havlíčková

Poznání | 2008

Zobrazit vše

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 422
Jazyky: česky
Ilustrátor: Jindřich Štreit
Vydání: 2. přeprac. a dopl. vyd
ISBN: 978-80-86606-77-4 (váz.)
Vydáno v: Olomouc
Vystaveno: po 6. prosince 2021 15:12
Číslo položky: 253029

Trenérka dostihových koní Jana Hardyová, známá z předchozích románů se vzpamatovala z nepříjemného soudního procesu s podnikatelem Haroldem Powellem, prožila romantickou dovolenou u moře v Portugalsku a před sebou má skvělý rok se svatbou na obzoru. Její prestiž v dostihovém světě stále roste a koně, které trénuje, už zamotali hlavu mnoha konkurentům na významných závodištích. Na scéně se objevuje take nový majitel koní, tajemný Cherokee Indián Bobby Montana, a příjemný irský manažer Michael Finnegan. Zdánlivé poklidnou atmosféru na Janině farmě však naruší neočekávané úmrtí v rodině, záhadná nemoc Montanova koně a falešné obvinění z dopingu, za kterým zřejmě stojí majitelka nedaleké dostihové stáje Virginie Gilbertová.
Tato kniha je historickým dokumentem o zvůli, které se komunistický režim dopouštěl na svých věřících spoluobčanech. Autorka - dnes žijící ve Francii - toto rozsáhlé dílo pojala jako soubor kompaktních chronologických celků. Jednotlivé kapitoly tak v rámci dobových dokumentů, novinových článků a dalších reálií obsahují řadu svědectví pronásledovaných, vězněných a často i mučených věřících, knězů a řádových sester. Publikace je doplněna fotografiemi známého umělce Jindřicha Štreita, kresbami Otmara Olivy a faktografickými poznámkami Vojtěcha Vlčka.

Komentáře ke knize
Helena Havlíčková

Helena Havlíčková je česká katolická aktivistka a autorka. Vystudovala Pedagogickou fakultu Palackého univerzity v Olomouci.Po srpnové invazi emigrovala v roce 1969 i s manželem a dětmi a v roce 1971 se její rodina usadila ve Francii. V roce 1978 získala francouzské státní občanství. Od roku 1981 organizovala skupinu s krycím jménem Famille , která podporovala rodiny českých katolíků pronásledovaných komunistickým režimem.Po roce 1989 shromáždila řadu svědectví lidí pronásledovaných a perzekvovaných v komunistickém Československu pro víru, doplnila je přehledem dějin katolické církve v područí komunistické diktatury a vydala knižně.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více