Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Ďáblův polibek

Faye Kellerman

OLDAG | 2003


49 Kč 39 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 394
Jazyky: česky
Edice: 14. svazek ed. Peter Decker a Rina Lazarusová 5x
ISBN: 80-86508-39-0 (váz.)
Vydáno v: Ostrava
Vystaveno: čt 30. března 2023 12:51
Číslo položky: 528343

Netradiční detektivní román se odehrává ve svérázném prostředí chasidských Židů v jedné z mnoha ortodoxních komunit v New Yorku.

Policejní vyšetřovatel z Los Angeles je povolán nevlastním bratrem do New Yorku, aby pomohl své početné rodině v těžké situaci, s níž si místní policie neví rady. Došlo totiž k vraždě dalšího z bratrů, který byl nalezen v podřadném hotelu, a zároveň zmizela i jeho patnáctiletá neteř. Hrdina se pouští do neoficiálního pátrání, přičemž se rozhodne požádat o pomoc významného mafiána, s nímž se střetnul v minulosti. Jak pátrání postupuje, ukazuje se, že stopy vedou nejen do centra chasidské komunity, ale i mezi zdánlivě bezúhonné příslušníky rozvětveného hrdinova příbuzenstva a že musí vyřešit především sám v sobě otázku, kam až sahá jeho sounáležitost s rodinou.

Komentáře ke knize
Faye Kellerman

Tato stále krásná a úspěšná autorka vystudovala matematiku a dentální chirurgii na Kalifornské univerzitě v LA, ale svému oboru se nikdy nevěnovala. Stala se matkou čtyř dětí v domácnosti, než děti trochu odrostly a Faye mohla konečně začít psát. Svou první knihu vydala v roce 1986, a hned to byl raketový úspěch. Tajemstvím velké obliby jejích knih u čtenářů je možná citlivá kombinace detektivního žánru s prostředím harmonické rodiny hlavních postav, a také výrazné motivy židovské kultury v Americe. Sama ortodoxní židovka, zasadila autorka své postavy do rozvětvené komunity lidí, o kterých toho hodně ví. Hlavními hrdiny nyní už 12 knih jsou policejní detektiv Peter Decker a jeho žena Rina Lazarusová. Jejich rodina se díl od dílu vyvíjí, stárne , a tak v posledních letech napsala autorka už dva detektivní příběhy s nejstarší dcerou rodiny, Cindy Deckerovou, která kráčí ve stopách svého otce jako policistka. Mimo rodinu Deckerovou napsala autorka také dva historické romány a jeden horor. Faye je také ne zrovna feministicky známá jako manželka „toho slavného spisovatele thrillerů“ Jonathana Kellermana. Jsou vlastně jediný manželský pár, v kterém se každý se svými vlastními tituly drží ve stejnou dobu v žebříčku nejprodávanějších knih. Manželé Kellermanovi už také napsali dvě knihy společně. A aby nebylo málo spisovatelů pod jednou střechou, jejich nejstarší syn Jesse se také dal na literaturu a divadelní hry.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat