Dostupnost: | Vyprodáno |
Vazba: | Pevná s obálkou |
Počet stran: | 496 |
Jazyky: | česky |
Editor: | Claudia Piras |
Vydání: | 1. vyd |
ISBN: | 80-7209-792-X (váz.) |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | st 17. srpna 2022 11:12 |
Číslo položky: | 383135 |
Výpravná a bohatě ilustrovaná publikace je další z úspěšné řady kulinárních průvodců. Je to vzrušující cestopis, kde hlavní roli hraje kuchyně a jídlo viděné v historických, geografických a kulturních souvislostech. Provede nás celou Itálií, nabídne vše, co je pro italskou kuchyni podstatné a co ji činí tak vyhledávanou a inspirativní. Výběr se neomezuje jen na dobře známé pochoutky, jako je pizza, pesto, rizoto, parmezán či gorgonzola, ale je mnohem bohatší a neopomene žádnou z delikates - sýrové placky frico, pískavicové chlebánky a sladké pšeničné bochánky, ovoce z marcipánu jako živé… Kniha poslouží také jako zasvěcený rádce pro výběr potravin a slouží k poznávání jakostních výrobků od napodobenin. Jídlo vždy patřilo k italskému umění žít, italská kuchyně je stejně jako všechny velké a dokonalé věci prostá, avšak nekonečně vynalézavá, poskytující slovy neuchopitelné požitky. Kniha vedle milovníků italské kuchyně jistě nadchne všechny ostatní, kteří dokáží ocenit výborné a kvalitní jídlo.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem