Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Čingischánův poklad

Clive Cussler, Dirk Cussler

BB art | 2007


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 429
Jazyky: česky
Překladatel: Karel Šmejkal
Edice: 19. svazek ed. Dirk Pitt 31x
Vydání: 1
ISBN: 978-80-7381-178-5
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Bohumil Fencl
Vystaveno: st 17. června 2020 16:53
Číslo položky: 103752

Když Dirk Pitt málem zahynul při zachraňování týmu expertů pátrajících po ložiscích nafty před monstrózní vlnou na ruském jezeře Bajkal, situace se zdála být výsledkem působení přírodních sil. Když však došlo k únosu průzkumného týmu a Pittova výzkumná loď byla téměř potopena, bylo jasné, že celá záležitost je daleko zlověstnější. Všechny stopy vedou do Mongolska k záhadnému mogulovi, jenž se snaží prostřednictvím nebezpečných sabotáží zlikvidovat světové trhy s naftou, aby mohl následně donutit Čínu uzavřít s jeho konsorciem nevýhodný obchod na dodávku nafty z Mongolska. Tento představitel Mongolů ve svém srdci chová sen o znovuovládnutí území dobytých jeho předkem. Potřebné finanční prostředky a moc mu může zajistit jedno velké tajemství bezprostředně spojené s osobou Čingischána.
Při pátrání po bájném bohatství Xanadu od ledových jezer na Sibiři až po horké písky pouště Gobi se Dirk Pitt a Al Giordino střetávají s různými pletichami, dobrodružstvími i nebezpečím. Ze všeho nejdříve musí však zabránit zlověstnému magnátovi v šíření a stupňování vražedné horečky, jež hrozí udeřit velice blízko.

Komentáře ke knize
Clive Cussler

CLIVE CUSSLER vyznává životní styl, který se v mnoha směrech podobá životu jeho fiktivního hrdiny Dirka Pitta. Ať už při hledání trosek ztraceného letadla nebo v čele výprav vedoucích k objevení slavných lodních vraků, zaznamenává mimořádné úspěchy. V čele své skupiny dobrovolníků Cussler objevil víc než šedesát zmizelých lodí historického významu, včetně dávno zmizelé konfederační ponorky Hunley. Podobně jako Pitt, také Cussler sbírá starožitné automobily. Jeho kolekce obsahuje na osmdesát ukázek skvělé zakázkové rukodělné práce karosářů a je jednou z nejskvělejších, jaké jsou kde k vidění. Cussler žije střídavé v poušti v Arizoně a horách Colorada. Web: http://clive-cussler-books.com/

Dirk Cussler

Dirk Cussler, absolvent Berkeley, působil řadu let ve finančních kruzích. Teprve v poslední době se začal naplno věnovat psaní. Již po několik let je aktivním účastníkem výprav NUMA organizovaných otcem, a dále pracuje jako prezident poradního sboru kurátorů NUMA. Žije v Arizoně. Je synem známého autora Cliva Cusslera, s nímž spolupracoval na některých dílech série Dirk Pitt.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet