Stav: |
Dobrý, až velmi dobrý, oděrky na deskách
|
Dostupnost: | Skladem pro e-shop |
Vazba: | Pevná |
Počet stran: | 477 |
Jazyky: | česky |
Editor: | Jarmila Schreiberová, Hugo Schreiber, Yvetta Dörflová |
Vydání: | 1. vydání |
ISBN: | 9788090475717 |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | po 25. března 2024 15:13 |
Číslo položky: | 802122 |
Poprvé v naší vydavatelské praxi vychází kniha Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti, která mapuje celé panorama české gastronomie. Je to dílo určené nejen široké veřejnosti, ale především odborníkům.
V pěti kapitolách zachycuje tradiční český rok; principy vaření; vývoj potravin; oborové kuchyně i proměny stylu vaření; obsluhy a stolování. Jsou zde klíčové osobnosti české kuchyně od Bavora Rodovského z Hustiřan, M. D. Rettigové, Anuše Kejřové, Marie Sandtnerové až po rybího krále Jindřicha Vaňhu a soudobé nositele Michelinských hvězd.
Kapitoly obohacují literární ukázky z děl českých spisovatelů. Významnou součásti knihy je obrazová a fotografická dokumentace.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem