Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Československé dějiny do roku 1918 : učebnice pro gymnázia a střední odborné školy : učební text pro 2-4. ročník gymnasií, 1.-2. ročník gymnázií pro pracující, 1.-2. roč. středních odborných škol.

Václav Husa

Státní pedagogické nakladatelství | 1976

Zobrazit vše

59 Kč 39 Kč

Stav:
Dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná
Počet stran: 265, obr. příl
Jazyky: česky
Série: Učebnice pro gymnázia a střední odborné školy
Vydání: 11. vyd
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 12. června 2023 16:57
Číslo položky: 570321

Učebnice pro gymnasia a střední odborné školy , od prvobytně pospolné společnosti až do vzniku samostatného státu Čechů a Slováků, 10. přeprac. a doplň. vydání

Komentáře ke knize
Václav Husa

Václav Husa byl český historik, pedagog a archivář. V letech 1934–1931 studoval na FF UK dějepis a zeměpis, během tohoto studia strávil rok v Paříži a Rennes, po získání aprobace pro středoškolské učitelství pokračoval do roku 1934 ve studiu na Státní archivní škole . V době studií na archivní škole pracoval v Archivu Národního muzea, poté v archivu ministerstva vnitra až do roku 1949, kdy započal pedagogickou kariéru na FF UK. Od roku 1951 vedl katedru českých dějin, podílel se na vzniku ČSAV a již od počátku se stal jejím členem korespondentem. Z historie se zaměřoval na kulturní dějiny , hospodářské a sociální dějiny, také teoretické otázky historické vědy, jeho soucítění s dělnickou třídou ho přivádělo k marxistickému pojetí historiografie. Mezi jeho základní díla patří Epochy českých dějin, Tomáš Müntzer a Čechy a Dějiny Československa . Je pochován na Vyšehradském hřbitově v Praze.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet