Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Černý hřebec se vrací

Walter Farley

Albatros | 2000


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 139
Jazyky: česky
Ilustrátor: Milan Fibiger
Překladatel: Hana Petráková
Edice: Klub mladých čtenářů 1331x, 198. svazek ed. Knihy odvahy a dobrodružství 659x, 2. svazek ed. Černý hřebec 7x
Vydání: 1. vyd
ISBN: 80-00-00845-9 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 13. března 2023 10:02
Číslo položky: 516674

V prvním díle Alek cestuje na lodi, která ztroskotá. On a také černý hřebec Shetan se zachrání a Alek se koně ujme. Dá mu jméno Black. Oba se velice spřátelí a vyhrají dostih, ve kterém porazí nejrychlejší koně USA.

Tato zpráva se rozkřikne po celém světě a tak si pro Blacka přijede jeho pravý majitel Abu Jakob Ben Ishak. Odveze si ho a poté se za ním pan Volence s Alekem a Henrym vydají. Volence pro koně na chov, Henry s Alekem pro Blacka. V Arábii se Alekovi podaří vyřešit Ishakův problém: vyvrátí domněnku, že byl Abd-al-Rahmanův otec zabit Ishakem, jak to nastražil skutečný vrah - Ibn al Khaldun. Usmíří tak oba rody a najde Rahmanovi ztraceného bratra - Raje. Zjistí i, že tem, kdo se ve Flushingu pokusil zabít Blacka, byl také Ibn al Khaldun. Když potom Alek v Arábii vyhraje s Blackem tradiční dostih a rozhodne se odjet s tím, že Blackovi je u Ishaka lépe, řekne mu Ishak, že první hříbě Johar a Blacka bude jeho...

Komentáře ke knize
Walter Farley

Walter Farley byl americký spisovatel známý především svou sérií dobrodružných knih pro mládež Černý hřebec. Lásku ke koním probudil ve Farleyovi jeho strýc, který byl profesionálním žokejem a který jej učil jak trénovat koně a jízdu na nich. Černého hřebce tak Farley začal psát ještě v době, kdy studoval na střední škole a vydal jej roku 1941, tedy v roce, kdy dokončil svá studia na Kolumbijské universitě. Je to dobrodružný příběh o vzniku přátelství chlapce Aleka a černého hřebce Blacka. Alek cestuje na lodi, která ztroskotá, a hřebec mu zachrání život. Alek se koně ujme, dá mu jméno Black. Oba se spřátelí a posléze vyhrají dostih, ve kterém porazí nejrychlejší koně USA. Díky velkému úspěchu knihy napsal Farley pokračování, ve kterém si pro Blacka přijede jeho pravý majitel, arabský náčelník Ithak, který se o koni dozví díky jeho obrovskému úspěchu na dostihu. Daruje však Alekovi jeho první hříbě, hřebce Satana . Cyklus se pak postupně rozrostl na dvacet svazků.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více