Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Čekání na Lina

Ha Jin

Odeon | 2001


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 285
Jazyky: česky
Překladatel: Petr Mikeš
Edice: 9. svazek ed. Světová knihovna 513x
Vydání: Světová knihovna (od 2000) (9.)
ISBN: 80-207-1094-9
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Jan Šerých
Vystaveno: po 19. října 2020 15:00
Číslo položky: 122569

Román, jenž je univerzálním příběhem komplikované lásky, přináší zároveň okouzlujíci i šokující popis světa moderní Číny.

Lin Kchung, pracovitý a svědomitý vojenský lékař, sedmnáct let miluje vzdělanou moderní ženu, zdravotní sestru Man-nu. V tradičním světě jeho rodné vesnice žije manželka, která mu byla vybrána jeho rodinou a s níž má dceru. Lin, ve snaze se rozvést a začít nový život, musí čelit nesmyslným překážkám v podobě různých nařízení, které omezují svobodnou lidskou volbu. Děj románu se odehrává na pozadí tzv. Kulturní revoluce, atmosféry plné nedůvěry, strachu, absence hlubších sexuálních znalostí a lidského soukromí. Když se těmto dvěma lidem podaří dojít svého cíle, jsou již vyhaslí, neschopní vzájemného pochopení, unavení a vyčerpaní.

Komentáře ke knize
Ha Jin

Süe-fej Ťin sdílel osudy několika generací Velké kulturní revoluce. Žil a vzdělával se tak, jak se tehdy v Číně dalo. Když se jako jednadvacetiletý dostal v roce 1977 na chejlungťiangskou univerzitu, měl za sebou bezmála šest let služby v Lidové osvobozenecké armádě a několik let služby telegrafisty na jedné pohraniční železniční stanici. V roce 1985 se mladý adept překladatelství Cha Ťin dostal mezi ty šťastlivce, kteří v rámci čínské snahy dostat se z mezinárodní izolace získali doktorandské stipendium do USA. Krvavé události na náměstí před Branou nebeského klidu v r. 1989 zvrátily Ťinův úmysl vrátit se zpět do Číny. Ťin v té době neměl žádné zázemí ani kontakty, nemohl předložit žádné odborné ani literární publikace, k nikomu nepatřil. Ťin se začal živit, jak se dalo, jako poslíček, jako noční hlídač, a přitom psal. Začal psát básně. Už v roce 1990 vydává sbírku s výmluvným názvem Between Silences: A Voice from China . Píše anglicky, ale volí slova s jasnými čínskými konotacemi. Poetika ticha a mlčení má v Číně klíčové postavení. Debut byl úspěšný. V roce 1993 přijali Ťina na atlantskou univerzitu jako lektora tvůrčího psaní. Začal publikovat povídky. Po další povídkové knize přišel s větší novelou In the Pond , kterou vybrali čtenáři Herald Tribune jako nejlepší knihu roku 1998. Poté přišlo Waiting .

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat