Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Čaroděj dřímá v každém z nás : hovory s Ivanem O. Štampachem

Odilo Ivan Štampach, Božena Správcová

2004


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 126
Jazyky: česky
Edice: 1. svazek ed. Hovory 0x
ISBN: 9788090346502
Poznámka: obálka Lýdie Hladíková
Vystaveno: st 5. října 2022 12:22
Číslo položky: 412977

Velice zajímavé rozhovory, otázky jsou intelegintní, nevtíravé a rozhodně nevnucují určitou odpověď; odpovědi jsou často velice překvapivé, ale vždy s pokusem o zdůvodnění (i když připouštějí pochybnosti) a zásadně se vyhýbají kategorickým soudům, natož odsudkům. V rozhovorech se probírá vztah I.O. Štampacha k současné katolické církvi i k jiným křesťanským církvím, ke křesťanství vůbec, k jiným náboženstvím, ale i k módním duchovním proudům; dále se probírá i pohled na magii, rozdíl mezi modlitbou a meditací apod. Tázaný se vyznává i ze vztahu ke svobodnému zednářství a uvažuje o smyslu tohoto společenství. Rozhovory končí zamyšlením nad současnou úlohou křesťanských církví - u nás i ve světě.

Komentáře ke knize
Odilo Ivan Štampach

Narozen 18.2.1946 v Praze. Mgr., Doc., ThDr., ThLic. Katolický kněz-dominikán, teolog a religionista. Práce z oboru náboženství, výuka latiny. Řádové jméno Odilo, občanské jméno Ivan Štampach.

Božena Správcová

Vlastním jménem Lenka Bohuslavová, narodila se 22. září 1969 v Praze. Po absolvování gymnázia na Žižkově studovala v letech 1988–1992 Vysokou školu ekonomickou v Praze, obor vědecké informace a knihovnictví. Od roku 1993 pracovala v literárním časopise Tvar jako tajemnice, od roku 1996 do roku 2002 jako redaktorka. V letech 2003–2005 byla redaktorkou internetové Postmoderní revue, kterou vydávala s kolegou-básníkem Luborem Kasalem. Od roku 2005 opět působí v redakci Tvaru. Kromě literární a publicistické činnosti se věnuje malbě , grafologii a hře na housle. Žije v Praze.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu