Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Budouc(t)nost duchovnosti : další fejetony o duchovnosti a jiném myšlení

Vlastimil Marek

2011

Zobrazit vše

99 Kč 79 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem na prodejně
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 163
Jazyky: česky
Vystaveno: út 13. června 2023 11:11
Číslo položky: 570641

Naše smysly nás klamou a vytváření nesmysly. A tak smysl takových jevů, jakým je stále zřejmější existence matrixu, tedy jakéhosi iluzorního prostoru, ve kterém nevíme, že jsme v něm (a chováme se podle tam platných pravidel, jakkoli jsou, viděna zvenčí, nesmyslná), v tom dlouhodobém smyslu zjistí možná až vnuci našich vnuků (když to dopadne dobře).

Smysl všech těch individuálních chyb (i našich vůdců) a tedy i celých společností (když to, opakuji, dopadne dobře), ovšem je a bude v neustálém vylepšování softwaru a zmenšování, odhmotňování hardwaru: v neustále dokonalejší koherenci (myšlení, vnímání a nakonec i vědomí). Ve zefektivňování způsobu, jakým vnímáme, a jak umíme zefektivnit mozek a mysl.

Komentáře ke knize
Vlastimil Marek

Vlastimil Marek byl český alternativní hudebník, zenový buddhista, publicista, lektor, spisovatel a duchovní učitel. Jako hudebník působil ve skupinách Extempore, Elektrobus, Amalgam a MCH Band. Vystupoval však také s Jakubem Nohou a Emilem Pospíšilem. Byl aktivním členem Jazzové sekce a za svou činnost byl komunistickým režimem pronásledován. V srpnu 1986 ho komunistická tajná policie StB zavřela do vazební věznice za organizování mírového gongového koncertu. Později byl odsouzen za údajné „poškozování zájmů republiky v cizině“, ale v roce 1990 byl plně rehabilitován. Systematicky propagoval hudbu New Age, a to i v rozhlasovém vysílání na Radiu Golem, Radiu Kobra či Radiu Echo. Pro Český rozhlas Ostrava zásadní měrou spolupracoval s autory Zlatou Holušovou a Zdeňkem Figurou na cyklech pořadů Hudba k tichu a Dobromysl, pro Český rozhlas 3 – Vltava seriál Zvuky. V letech 1996 až 2011 připravoval pro Český rozhlas 3 Vltava jednou za 14 dnů předpůlnoční pořad new age, etnické a ambientní hudby pod názvem Oaza, hudba pro povzbuzení i uklidnění. Dovezl do České republiky world music , alikvotní zpěv , článkem v časopise Regena a praktickými ukázkami prezentoval dávnou védskou ekologickou metodu spalování sušeného kravského trusu s přepuštěným máslem ghí a několika zrnky rýže za zpěvu mantry při východu a západu Slunce tzv.. agnihotru, a v nultém čísle čtvrtletníku Baraka představil jako znovuobjevenou dávnou terapeutickou možnost i labyrint , zorganizoval první kurz hry na primitivní, ale o to terapeutičtějš...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více