Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Bojoval jsem u Kyjeva

Helmuth Nowak

Baronet | 2004


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 232
Jazyky: česky
Edice: 3. svazek ed. Kapitán Nowak 1x
Vydání: Vyd. 1.
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 7. dubna 2023 12:10
Číslo položky: 534392

Třetí pokračování autobiografických vzpomínek bývalého německého důstojníka, který za druhé světové války bojoval na východní frontě.
Zajímavé a zasvěcené vyprávění o válečných událostech poté, co po porážkách u Stalingradu a Kurska německá armáda ustupovala. V neuvěřitelně těžkých podmínkách, kdy německému velení stále nedochází, že prohrává, dostane německá armáda rozkaz zastavit Rudou armádu u Kyjeva. Autor odhaluje každodenní chyby, které v důsledku vedly k porážkám na východní frontě, počínaje pohrdáním obyčejnými vojáky po neustálé podceňování ruského protivníka. Na příbězích prostých vojáků se nejlépe odrazila nesmyslnost války, ať už je viděna z kterékoliv strany, vítězů či poražených.

Komentáře ke knize
Helmuth Nowak

Josef Frais byl český prozaik, dramatik a básník, ale také dělník, herec, dramaturg, rozhlasový a nakladatelský redaktor, překladatel biblických textů a knih papeže Jana Pavla II. Narodil se jako třetí z pěti sourozenců. Vyučil se horníkem. Debutoval v 70. letech 20. století prózou Muži z podzemního kontinentu. Děj se odehrává v hornickém prostředí, tak jako většina autorových textů. Nejznámější autorovou hornickou ságou se stal román Šibík 505. Díla z let osmdesátých již kritika nikdy neocenila tak jako autorův vstup na literární scénu, kdy byl Frais srovnáván dokonce s Vladislavem Vančurou. Pozdní autorova tvorba byla označována proti tomu spíše za „dumasovskou“. Věnoval se tvorbě knih o meziválečných hercích a v posledních letech úspěšné sérii fiktivních válečných vzpomínek Helmutha Nowaka. Kromě tohoto pseudonymu používal i mnoho jiných, jejich použití rozlišoval dle literárního žánru

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více