Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Bílá místa české historie 4 + 5 - 1. část - Do vzniku Československa - naplněný sen profesora filosofie + 2. část - První prezident na Pražském hradě - První a druhá republika 1918 - 1939 : 4 - 20. století

Jiří Bílek

Knižní klub | 2015


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 2 svazky
Jazyky: česky
Edice: 4. svazek ed. Bílá místa české historie 3x
ISBN: 978-80-242-5056-4
Poznámka: vydáno v letech 2015 a 2018
Vystaveno: čt 18. března 2021 10:13
Číslo položky: 163086

Čtvrtý díl je věnován počátku 20. století a především první světové válce. Dozvíme se o dilematech české politiky včetně Švihovy aféry, českých stopách v atentátu na Františka Ferdinanda d´Este, průběhu válečných operací a zejména o situaci v českých zemích a československém zahraničním odboji včetně jeho protagonistů – T. G. Masaryka, E. Beneše či J. Dűrycha. Nemalá pozornost je věnována také vzniku a činnosti našich legií v Rusku, Francii a Itálii. Na závěr se dozvíme, proč byl československý stát vyhlášen 28. října 1918 hned třikrát.

Komentáře ke knize
Jiří Bílek

PhDr. Jiří Bílek, CSc. byl český historik, dlouholetý pracovník Vojenského historického ústavu Praha , vědecký pracovník, publicista a překladatel. Též autor beletrie, literatury faktu, krimi, televizních a rozhlasových scénářů, populárně-naučných publikací o záhadách a z oblasti lidové medicíny. Narodil se v Teplicích, absolvoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy. Specializoval se na dějiny 2. poloviny 20. století, především na vojenství a výstavbu čs. armády. Vedle studií v odborném tisku samostatně publikoval více než 30 knih, v nichž spojuje zájem historika s pohledem milovníka záhad. Pravidelně publikoval je v revue Příliš tajné, napsal také několik rozhlasových a televizních scénářů.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet