Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Bezpečné známosti

Josef Frais

Československý spisovatel | 1990

Kategorie:
Štítky:

49 Kč 39 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 196
Jazyky: česky
Ilustrátor: Tomáš Bím
Edice: 233. svazek ed. Klíč 325x
Vydání: 2. vyd
ISBN: 80-202-0119-X (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 27. ledna 2023 10:56
Číslo položky: 484224

Nové vydání úspěšného psychologického románu s detektivní zápletkou, v němž autorovi, známému českému prozaikovi střední generace Josefu Fraisovi (1946), nejde o to, kdo vraždil či jak byl zločin spáchán, ale proč k němu došlo, proč se z normálního milého kluka stal vychytralý a agresivní násilník, jenž si tak dlouho zahrával s životy ostatních, až přišel o svůj.

Frais je zkušený prozaik, jenž v Bezpečných známostech vsadil na atraktivní prostředí a patřičnou dávku napětí, aniž přitom ztratil svůj typický humor a úsměvnou shovívavost, s níž pohlíží na citové problémy svých hrdinů, nadporučíka Hluchého a půvabné taxikářky Ireny Sladké (známe ji z Penziónu pro svobodné dámy, na nějž Frais volně navazuje), důvtipné ženy, jež kriminalistovi nejen poplete hlavu, ale pomůže mu i vypátrat vraha. Čtenář si tedy může být jist, že se dobře pobaví, a přitom bude mít i příležitost zamyslet se nad problémy, jež rozhodně nemůžeme pokládat za okrajové.

Komentáře ke knize
Josef Frais

Josef Frais byl český spisovatel-prozaik. Narodil se jako třetí z pěti sourozenců. Vyučil se horníkem. Debutoval v 70. letech 20. století prózou Muži z podzemního kontinentu. Děj se odehrává v hornickém prostředí, tak jako většina autorových textů. Nejznámější autorovou hornickou ságou se stal román Šibík 505. Díla z let osmdesátých již kritika nikdy neocenila tak jako autorův vstup na literární scénu, kdy byl Frais srovnáván dokonce s Vladislavem Vančurou. Pozdní autorova tvorba byla označována proti tomu spíše za „dumasovskou“. Věnoval se tvorbě knih o meziválečných hercích a v posledních letech úspěšné sérii fiktivních válečných vzpomínek Helmutha Nowaka. Kromě tohoto pseudonymu používal i mnoho jiných, jejich použití rozlišoval dle literárního žánru

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více