Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Báječní muži na létajících strojích

Břetislav Ditrych

Magnet-Press | 1994

Zobrazit vše

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 181
Jazyky: česky
Edice: Magnet hobby 28x
Vydání: 1
ISBN: 80-85847-05-1
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Irena Vorlíčková
Vystaveno: čt 22. února 2018 15:57
Číslo položky: 25765

Vyprávění o amerických, francouzských, německých a českých průkopnících letectví, pokoušejících se o vzlety v letadlech do roku 1913.
Kniha seznamuje s houževnatostí dvanácti evropských a dvou amerických průkopníků letectví (bratrů Wrightů, Ferdinanda Ferbera, Alberta Santose Dumonta, Henry Farmana, Louise Blériota, Rolanda Garrose, Igo Etricha, Hanse Gradeho, i Čechů Jana Kašpara a Františka Šimůnka) při konstruování prvních letadel a při jejich zdařilých i neúspěšných pokusech o létání. Publikace je provázena dobovými fotografiemi letců i jejich strojů a doplněna přehledem literatury a chronologií dalších údálostí ve vývoji světového letectví.

Komentáře ke knize
Břetislav Ditrych

Břetislav Ditrych je český spisovatel, básník, autor literatury faktu a publicista. Narodil se v Polabí. Zde, v městečku Cerhenice, strávil i dětství a mládí a vrací se sem ve svém literárním díle, například v povídkovém souboru Stínové postavy . Ve čtrnácti letech odešel na střední průmyslovou školu do Prahy, která se mu stala novým domovem. Studoval na Vysoké škole ekonomické a větší část života pracoval v projektovém ústavu. V této době zároveň působil jako externí spolupracovník zejména Mladé fronty a Mladého světa, kam přispíval rozhovory a reportážemi, ale rovněž Československé televize, pro kterou psal scénáře dokumentárních filmů. V 90. letech se stal konzultantem pro francouzské společnosti investující v České republice. Francie, její kultura a jazyk jsou Ditrychovou celoživotní láskou. Po odchodu do penze se věnuje usilovněji autorské činnosti především na poli literatury faktu a prózy, ale vydává i první básnické sbírky. Kromě toho pravidelně přispívá do časopisů jako Host, Reflex, Xantypa nebo revue Přísně tajné. Na jaře 2015 se zúčastnil literárního pobytu v Krakově, který podpořil Mezinárodní visegrádský fond. Soubor sedmi básní, které vznikly během tohoto pobytu, byl přeložen do polštiny. Nejrozsáhlejší část jeho díla sestává z literatury faktu. Dominantním tématem jsou počátky letectví. Poprvé se jim věnuje v Báječných mužích na létajících strojích , jež následují Báječné ženy na létajících strojích , životopis patrně nejslavnějšího českého letce První a sám: Neobyčejný život a zbytečná smrt aviatika Jana Kašpara a příběhy snílků a dobrodruhů z dob ještě ranějších v knize Jak létají sny . Do oblak bere čtenáře i v Světě pod barevnými křídly , kde zaznamenává dobrodružné cesty pilota ultralehkých letounů Jiřího Zítky, v knize Sláva balonům! pojednávající o počátcích balonového létání v Čechách, a naposledy v Proti Rudému baronovi o Manfredu von Richthofenovi i těch, se k...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat