Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Achnaton a Nefertiti, faraoni slunce

Miloš Matula

MM Production | 2010


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 376
Jazyky: česky
Vydání: 1
ISBN: 978-80-904556-0-3
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 9. srpna 2018 16:01
Číslo položky: 34826

Kniha Achnaton a Nefertiti, faraoni Slunce je zasvěcena historickému, uměleckému a duchovnímu odkazu starověkého Egypta. Prostřednictvím chronologicky uspořádaného textu, který se opírá o nejnovější poznatky z archeologických výzkumů a práce renomovaných archeologů a badatelů, jsou osvětlovány hlavní historické události, kulturní a společenské procesy i náboženská (magická a duchovní) přesvědčení, které ovlivňovaly vývoj a rozkvět egyptské civilizace jako takové (první část knihy). Období vlády faraona Achnatona a jeho půvabné manželky je označováno jako tzv. amarnské období (druhá část knihy). Kdo byl Achnaton? Dodnes byla více známa jeho manželka, krásná královna Nefertiti, jejíž nádherná busta je hlavním lákadlem Egyptského muzea v Berlíně. Kniha odkrývá tuto tajemnou postavu z úsvitu egyptských dějin. Její manžel - Achnaton je někdy označován jako revolucionář, heretik, jindy je považován za výjimečného faraona, humanistu a pacifistu či bytost s Kristovým vědomím. Někteří badatelé jej spojují i s Mojžíšem. Byl to panovník, který zavrhl celý pantheon bohů a uctíval boha jediného, Atona, sluneční disk, Slunce samé. Dle mnohých je považován nejen za zakladatele monoteismu, ale zároveň i nového stylu ve výtvarném umění, realistického umění, které je dodnes nazýváno amarnským. K slávě svého boha Atona založil nové sídelní město uprostřed Egypta a dal mu název Achetaton (Atonův obzor).
Kniha dává do souvislostí veškeré dostupné informace týkající se jak Achnatona, tak i jeho manželky Nefertiti, která se stala v určitém období vlády faraonem koregentem. Srozumitelný výklad je doplněn fascinujícími fotografiemi, díky nimž může čtenář obdivovat více i méně dochované egyptské památky v jejich velkolepé kráse.

Komentáře ke knize
Miloš Matula

Duchovní učitel, terapeut, spisovatel, žurnalista, filmový a hudební producent, ale také reklamní a PR specialista... "Duchovní cesta pokojného bojovníka Světla" „Odmalička jsem při pohledu na noční oblohu plnou hvězd tušil, že všechno je nám jinak předkládáno. První silný impuls přišel během spolupráce s Barbrou Streisandovou na filmu Yentl, který se tady u nás v roce 1982 natáčel. Když jsem poprvé slyšel při natáčení její píseň „Where is it written?", bylo to, jako kdyby se uvnitř mne samého něco otevřelo. Docenil jsem to a pochopil ale až mnohem později, neboť jsem ještě musel ujít pěkný kus cesty… Dalším impulsem bylo v polovině osmdesátých let setkání s postavou české šlechtičny a léčitelky 13. století Zdislavou z Lemberka v románu Aleny Vrbové, na základě něhož jsem po revoluci vyprodukoval stejnojmenný film a věřím, se stal jedním z podkladů pro Zdislavinu kanonizaci. A posledním, třetím a velkým impulsem bylo, když jsem se v roce 1988 dostal pod dojmem jistého vztahu na zásadní životní křižovatku s otázkou: pokračovat nebo nepokračovat? Tehdy jsem pocítil NĚCO, co se nedá slovy vyjádřit. Absolutní LÁSKA. A to změnilo běh mého života…"

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více