Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

7x Naše hry - Repertoir Kašpárkovy říše v Olomouci - Hejčíně (sv. 8, 10, 11, 12, 13, 14, 16) Kašpárek vaří živou vodu, O pyšné base, Matěj čaruje, Dračí komedie, Červený kvíteček, Král Žrout, Ostrov splněných přání a Pohádka o slunci

Josef Kopta, Vojtěch Cinybulk, Čech František, Kučera Rudolf, Lesný Milan

Fr. J. Balatka | 1947


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Sešit
Počet stran: 7 sešitů
Vystaveno: út 8. března 2022 10:28
Číslo položky: 291846
Josef Kopta

Josef Kopta byl český spisovatel a novinář. Původním povoláním byl bankovní úředník. V první světové válce vstoupil do československých legií v Rusku. Po návratu z války se věnoval pouze literární činnosti. Byl redaktorem Národního osvobození a Lidových novin. Začal jako básník, jeho skladby byly nevýrazné: Po těchto sbírkách začal psát romány, zde Kopta směřuje psychologii svých postav. Byl úspěšnější v povídkách, nebo kratších románech: Tvorba po druhé světové válce: Trochu mimo jeho tvorbu stojí jediná komedie, kterou napsal – Nejkrásnější boty na světě – tříaktová hra o jednom ševci, kterak bojoval a vítězil; premiéra v Divadle na Vinohradech 23. 11. 1926 , tiskem 1927.

Vojtěch Cinybulk

Narozen 10.8.1915 v Praze, zemřel 6.2.1994 v Praze. Grafik, loutkář, docent na DAMU, loutkové hry a knihy pro mládež.

Čech František

František Ringo Čech, původním jménem František Čech je český bubeník, zpěvák, textař, herec, politik, publicista, scénárista, divadelník, naivní malíř a spisovatel. Člověk, který kolem sebe neustále vytváří image velmi vtipného, energického a bystrého muže mnoha různorodých zájmů jakož i mnoha rozličných uměleckých řemesel.

Kučera Rudolf

Doc. PhDr. Rudolf Kučera, CSc. působí jako vysokoškolský pedagog v oboru politologie a politické filosofie od roku 1990, tedy více než 22 let. V oboru politologie se habilitoval v roce 1991 . V roce 1990 získal na základě konkurzu na Občanském fóru místo vedoucího katedry politologie na nově zřízené Fakultě sociálních věd UK a fakticky tuto katedru zakládal a budoval. Na FSV založil obor politologie, vypracoval koncepci oboru a postupně ji s nově příchozími kolegy realizoval. Od roku 2006 působí také na Filosofické fakultě Univrzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více