Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

1866 : tam u Králového Hradce

Slavomír Ravik

Regia | 2016

Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 366
Jazyky: česky
Vydání: Druhé vydání
ISBN: 9788087866245
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 5. října 2023 13:09
Číslo položky: 655787

VÁLKA PRUSKO-RAKOUSKÁ 1866, zdánlivě lokální konflikt dvou říší, je ve skutečnosti cvičištěm pro válku prusko-francouzskou, a tedy předehrou dvou válek světových. Konflikt vrcholí dne 3. července 1866 v polích v okolí Hradce Králové největší bitvou, která kdy byla na našem území vybojována.
Autor, historik a politolog PhDr. Slavomír Ravik naznačuje, že od jisté doby i malé války končívají dramatickou dohrou světového rozsahu. V pozadí historických událostí probíhá krize mocenská, neboť mocnosti, aby dostály své historické roli, zasahují daleko mimo sféru vlastních životních zájmů a potřeb, a většinou s nedostatečným intelektuálním vybavením. Což je tragedií v čase, kdy se v krizi ocitá v mnoha směrech celá planeta. Autor tudíž konfliktu využívá k ilustraci věčného tématu, známého již v časech starověkých veleříší, vyjádřeného na střepu sumerské tabulky, starém mnoho tisíc let: KAMKOLI OKO LIDSKÉ POHLÉDNE, VŠUDE SAMÝ PITOMEC.

Druhé vydání.

Komentáře ke knize
Slavomír Ravik

Slavomír Pejčoch, píšící pod pseudonymem Slavomír Ravik , byl český spisovatel a historik. Narodil se v malé obci na Vysočině, vystudoval Obchodní akademii ve Znojmě a pak moderní historii na Filozofické fakultě UK. Na College of Arts bagdádské univerzity studoval arabštinu a pak v Československu pracoval jako novinář. V roce 1968 byl tiskovým tajemníkem reformních ministrů Václava Valeše a Oty Šika. Od 70. let byl nucen pracovat v podniku Meta. Po roce 1989 pracoval pro vládu a byl konzultantem NATO v oblasti médií. Po řadu let byl poradcem Miloše Zemana a autorem nesčetných kritických analýz, zčásti vydaných tiskem. Zemřel roku 2020 v Praze. Pohřben byl na Olšanských hřbitovech. Jeho synem byl historik Ivo Pejčoch. V tomto článku byl použit překlad textu z článku Slavomír Pejčoch na slovenské Wikipedii.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více