Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Noc Na Lysé Hoře • Antar • Ve Stepích Střední Asie

Brno State Philharmonic Orchestra, Jiří Bělohlávek, Modest Mussorgsky, Nikolai Rimsky-Korsakov, Alexander Borodin

Supraphon | 1981

Kategorie:

200 Kč

Stav:
NM
/
VG+
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vydáno v: Československo
Poznámka: Minimum vlásečnic, jako nová, lehce opotřebený obal
Vystaveno: st 17. ledna 2024 3:01
Číslo položky: 733581

A1 - Noc Na Lysé Hoře (Fantasie)
- Antar (Symfonická Suita, Op. 9)
B4 - Ve Stepích Střední Asie (Symfonická Skica)

Brno State Philharmonic Orchestra

Brno State Philharmonic Orchestra , v češtině známý jako Filharmonie Brno, je významný český orchestr se sídlem v Brně, druhém největším městě země. Orchestr byl založen v roce 1956 a stal se jedním z předních symfonických těles v České republice. Má za sebou bohatou historii provádění českého i světového repertoáru, včetně děl velikánů klasické hudby, jako jsou Beethoven, Dvořák a Mahler, ale i současných skladatelů.

Jiří Bělohlávek

Jiří Bělohlávek byl proslulý český dirigent, který se proslavil interpretací české klasické hudby, zejména děl skladatelů jako Antonín Dvořák a Bedřich Smetana. Narodil se 24. února 1946 v Praze a stal se jednou z vůdčích osobností světové klasické hudby jak ve své vlasti, tak na mezinárodní scéně. Bělohlávek studoval na Pražské konzervatoři a Akademii múzických umění v Praze a poté zahájil svou profesionální kariéru ve Státní filharmonii Brno. Později se stal šéfdirigentem Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK a následně České filharmonie, s níž byl dlouho a významně spjat.

Modest Mussorgsky

Modest Mussorgsky byl ruský skladatel, který se narodil 21. března 1839 v ruském Karevu a je považován za jednoho ze skupiny skladatelů známých jako Pětka, kteří se zasloužili o vytvoření ruské národní identity v hudbě. Musorgského kariéra se vyznačovala novátorským přístupem ke kompozici, často čerpal inspiraci z ruské historie a folklóru. Jeho díla se vyznačují odvážným používáním harmonie a rytmu a často se vyhýbají tradičním západním kompozičním technikám.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více