Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Koncerty Pro Klavír

Francis Poulenc, Albert Roussel, Arthur Honegger, Boris Krajný, Prague Chamber Orchestra, Stanislav Macura

Supraphon, Gramofonový Klub | 1980

Kategorie:

199 Kč

Stav:
NM
/
NM
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vydáno v: Československo
Poznámka: Minimum vlásečnic, obal bez opotřebení
Vystaveno: st 11. května 2022 17:45
Číslo položky: 330426

- Koncert Pro Klavír A Orchestr Op. 36
A2 - Concertino Pro Klavír A Orchestr
- Aubade (Ranní Zastaveníčko)

Prague Chamber Orchestra

Prague Chamber Orchestra je renomované české hudební těleso, které je známé svou výjimečnou muzikálností a všestranností. Orchestr byl založen v roce 1951 a vybudoval si pověst díky svému osobitému přístupu k interpretaci, kdy často hraje bez dirigenta, což vyžaduje mimořádnou míru soudržnosti a vzájemného porozumění mezi jeho členy. Repertoár souboru sahá od baroka až po současnou hudbu a je oceňován za interpretaci děl skladatelů, jako jsou Mozart, Haydn a Dvořák.

Arthur Honegger

Arthur Honegger byl významný švýcarský skladatel 20. století, člen skupiny Les Six, která sdružovala avantgardní skladatele v Paříži. Narodil se 10. března 1892 v Le Havre ve Francii, většinu života strávil ve Francii a stal se klíčovou postavou tamní scény klasické hudby. Honeggerův kompoziční styl je známý spojením francouzské průzračnosti a německé struktury, často obsahuje modernistické prvky a zároveň si zachovává lyrické cítění.

Albert Roussel

Albert Charles Paul Marie Roussel byl francouzský hudební skladatel. Narodil se 5. dubna 1869 v Tourcoing v severní Francii v departementu Nord. Jako mladík, se spíše než o hudbu, zajímal o matematiku. Stal se námořníkem a v letech 1889–1890 sloužil na fregatě Iphigénia a strávil několik let v Kočinčíně přibližně v oblasti dnešního jižního Vietnamu. Později se plavil na křižníku Devastation a strávil nějaký čas v Tunisu. Jeho první skladby vznikly za pobytu u posádky v Cherbourgu. V roce 1893 byl poslán znovu do Indočíny. Mnoho jeho pozdějších hudebních děl reflektuje jeho zájem o exotická místa. Z námořnictva odešel v roce 1894 a začal studovat harmonii u Juliena Koszula, dědečka skladatele Henriho Dutilleuxe, v Roubaix. Ve studiu pokračoval v Paříži. Nejprve soukromě u Eugèna Gigouta a později na Schola Cantorum de Paris, kde byl, mimo jiné, jeho učitelem Vincent d'Indy. Souběžně se začal věnovat i pedagogické činnosti. Mezi jeho žáky byli Erik Satie, Edgard Varèse a od roku 1923 i Bohuslav Martinů. V roce 1909 podnikl se svou manželkou, Blanche Preisach-Roussel, cestu do Indie, kde se seznámil s legendou královny Rani Padmavati. Tato legenda se později stala tématem jeho slavného operního baletu. Rovněž sborová symfonie Les Evocations byla Indií inspirována. Během První světové války sloužil jako řidič sanitky. Po skončení války se usadil v Normandii a zcela se věnoval kompozici. Zde také vznikla jeho nejslavnější díla. Zemřel 23. srpna 1937 v Royan, v západní Francii. Je pochován na hřbitově Saint Valery ve Varengeville-sur-Mer v Normandii. Úplný soupis díla: N. Labelle ed.: Catalogue raisonne de l'oeuvre d'Alberl Roussel

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více